Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Pest Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóságának keddi közleménye szerint a hatóság szakemberei pénteken tartottak ellenőrzést a Master Meat Kft. Soroksári úti telephelyén. A működési engedéllyel rendelkező üzem a számára engedélyezett tevékenységet (baromfidarabolás, csomagolás) olyan alvállalkozóval végeztette, amelynek erre nem volt engedélye. A bérgyártásra használt helyiségekben az ellenőrök megtalálták különféle cégek - áruk eredetének igazolására is alkalmas - címkéit is, amelyek hamisnak bizonyultak.

A tulajdoni viszonyok tisztázására a helyszínen nem volt lehetőség, ezért a helyiségeket zár alá vették az utóellenőrzésig. Az engedélyezett üzem tételes elszámoltatásának lezárásáig az eljáró hivatal felfüggesztette az üzem működését.

A közlemény szerint az ellenőrzéshez kapcsolódóan az elmúlt hétvégén egy budapesti forgalmazó helyen további 250 kilogramm, hitelt érdemlően nem igazolt eredetű csirkemellet is zároltak a hatósági állatorvosok, és további ellenőrzések is folyamatban vannak.