Lemaradt a megbízásról a Duna Aszfalt

Közös ajánlattevőként a francia Sade magyar leányvállalata, a Sade-Magyarország Mélyépítő Kft. és a Penta Általános Építőipari Kft. tervezheti, majd építheti meg a Margitsziget csatornázási rendszerét, nettó 4 milliárd 982 millió forintért.
Németh Géza, 2016. augusztus 9. kedd, 15:11
Fotó: Napi.hu

A Közbeszerzési Értesítőben megjelent eredmény tájékoztató elég szűk szavú, hirdetmény pedig nem jelent meg a hivatalos értesítőben, mivel - az atlatszo.hu információja szerint - a budapesti önkormányzat úgy vélte, hogy a vizes vb-hez kapcsolódó úgynevezett Dagály-törvény feljogosítja arra, hogy elegendő felkérnie három ajánlattevőt. Az eredményt viszont kötelező közzétenni ekkor is.

A tájékoztató annyit tartalmaz, hogy a nyertesnek kell módosítania az engedélyezési terveket, majd beszereznie a szükséges engedélyeket. A feladat része a közművek kiváltása, a bontások helyreállítása, a régészeti munkák elvégzése, majd záróakkord a próbaüzem.

A nyertes konzorcium adta a legolcsóbb ajánlatot. A tender másik két részvevője a Duna Aszfalt Kft. és a Colas Alterra Zrt. volt.

HOZZÁSZÓLÁSOK