Lemondott a DRV Zrt. vezérigazgatója

A Somogyi Hírlap információi szerint a tervezett jelentős jövedelemcsökkentés és a tömeges létszámleépítés miatt szerdán lemondott Winkler Tamás, a Dunántúli Regionális Vízmű (DRV) Zrt. vezérigazgatója.
MTI, 2015. szeptember 17. csütörtök, 08:17
Fotó: Napi.hu

A hatályos jogszabályok szerint legkorábban egy hónap múlva lehet új vezérigazgatója a DRV Zrt.-nek. Az erről határozó közgyűlést október 19-ére hívták össze - olvasható a megyei napilap csütörtöki számában.

A lap szerint szerdán ismét egyeztettek az állami tulajdonú regionális víziközmű-társaságok érdekképviseleti vezetői, mert eddigi tiltakozásaik ellenére a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. koordinálásával elkészült a víziközmű társaságok reorganizációs intézkedési terve, amelyben tömeges létszámleépítés és jelentős jövedelemcsökkentés is szerepel.

A Vízügy Közszolgáltatási Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége a szerkesztőségnek elküldött közleményben arról tájékoztatott, hogy a kialakult helyzetre való tekintettel az érintett vízművek (Dunántúli Regionális Vízmű Zrt., Északdunántúli Vízmű Zrt., Duna Menti Regionális Vízmű Zrt., Tiszamenti Regionális Vízmű Zrt., Északmagyarországi Regionális Vízművek Zrt.) megkezdik a sztrájkbizottságok megalakítását. Az érdekképviseletek vezetői annak a véleményüknek is hangot adnak, hogy a reorganizációs tervben megfogalmazott intézkedések ellentétesek az eddig hangoztatott, a foglalkoztatottak megtartására irányuló kormányzati szándékkal.

Pintér Lajos, a DRV Zrt. szakszervezeti titkára a lapnak elmondta: keddre összehívta a szakszervezet választmányát, ahol várhatóan sztrájkbizottságot alakítanak. A tömeges létszámleépítést elfogadhatatlannak tartják, ezért megkezdik a tárgyalásokat az elégséges szolgáltatásról.

A Somogyi Hírlap korábbi értesülése szerint a Somogy megyei székhelyű DRV Zrt.-nél a leépítés körülbelül 200-250 munkavállalót érinthet.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

nemvagyok1, 2015.09.17 09:31

A DRV-nél a sallangot küldik el, és helyettük kevesebb de minőségibb dolgozói, logisztikai gárda épül fel. Éppen ideje.
A kompetens szakembereket pár hónapja már szívja fel a DRV. A KKV-k bérszintje nem versenyképes.

Abszolút első kézből az infó.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html