Lemondott a Ganz orosz résztulajdonosának vezére

Lemondott tisztségéről Vlagyimir Kascsenko, az orosz és több külföldi energetikai gépgyártó vállalatot, köztük a magyar Ganz Engineering és Energetikai Gépgyártó Kft-t is felerészben tulajdonló Atomenergomas Nyrt. vezérigazgatója - közölte a magyar leányvállalat szerdán az MTI-vel.
NAPI, 2011. december 28. szerda, 14:33
Fotó: Napi.hu

Az orosz Szövetségi Atomenergia Ügynökség, a Roszatom által 2006-ban létrehozott Atomenergomas Nyrt.-t 2008 óta irányította Vlagyimir Kascsenko, aki egy meg nem nevezett európai nagyvállalatnál folytatja pályafutását.

A kezdetben mindössze két orosz állami céget egyesítő gépgyártó holding mára több mint 50 orosz és külföldi gyárral, mérnöki és kutató-fejlesztő intézettel rendelkezik. A Ganz Engineering és Energetikai Gépgyártó Kft.-ben szerzett 51 százalékos tulajdona mellett az Atomenergomasnak érdekeltségei vannak Ukrajnában, Csehországban, Bulgáriában, Kazahsztánban és Marokkóban is.

Kascsenko vezetése alatt a cégcsoport a válság ellenére is növekedni tudott és négy év alatt megötszörözte forgalmát, 2010-hez képest, az idén csaknem megkétszerezte rendelésállományát, amely 150 milliárd rubelt (1050 milliárd forint) tesz ki.

A 2008-ban létrehozott orosz-magyar vegyesvállalat, a Ganz Engineering és Energetikai Gépgyártó Kft. jelenleg 49 százalékban a Ganz Holding és 51 százalékban az orosz Atomenergomas csoporthoz tartozó, szentpétervári CKBM - Gépipari Központi Tervezőintézet tulajdona. A cég atomerőművi gépészeti berendezések - egyebek mellett - a nyomottvizes reaktorok fűtőelem kötegeinek mozgatását végző kazettaátrakó berendezések és atomerőművi fűtőelem átrakási technológiához kapcsolódó különféle vizsgáló eszközök tervezését és kivitelezését végzi.

HOZZÁSZÓLÁSOK