Lengyel cég javítja a NAV vasúti és kamionos röntgeneit

A lengyel Nuctech Warsaw Company Limited Sp. z o. o. szervizelheti a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Záhony térségében üzemelő vasúti röntgensugaras vizsgáló rendszerét, valamint az öt darab - ugyan csak röntgensugaras - kamionvizsgálóját. Az előbbi 486 ezer, míg az utóbbi 1 millió 875 ezer euróba kerül.
Németh Géza, 2017. január 17. kedd, 18:03
Fotó: Napi.hu

A Közbeszerzési Értesítőben megjelent tájékoztató szerint mind a két tendert a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Központi Irányítása írta ki és mind a két berendezés azonos gyártmányú. A NAV üzemeltetésében lévő záhony-eperjeskei vasúti átrakó és az országhatár között működő vasúti röntgensugaras vizsgálórendszer folyamatos karbantartása és szervizmunkálatainak elvégzése, a berendezés folyamatos, rendeltetésszerű használatának biztosítása a nyertes egyik feladata. Ennek a becsült ellenértéke 494 ezer, a végleges értéke pedig 486 ezer euró volt.

A másik tenderben megfogalmazott feladat a NAV tulajdonában lévő 5 darab röntgensugaras kamionvizsgáló rendszer karbantartása, javítása és alkatrészellátása volt. Ennek a becsült ellenértéke 1 millió 906 ezer eurót tett ki, a végleges érték pedig 1 millió 875 ezer euró lett.

A felek a szerződést - minkét feladatra - december elsején kötötték meg.

HOZZÁSZÓLÁSOK