Az Aldi közel száz üzletét nyitja ki, a hét utolsó napján hat (siófoki, gárdonyi, keszthelyi, balatonlellei, balatonfüredi, tapolcai) üzlet kivételével valamennyi Aldiban lehet majd vásárolni. Az IKEA két áruháza is nyitva lesz most vasárnap: Budapesten az Örs vezér téri, illetve a budaörsi üzlet tárja ki kapuit a vásárlók előtt. Az Auchan három vidéki egységgel indul: a budaörsi, a maglódi és a szegedi áruházait nyitja ki, míg a Media Markt szintén Budaörsön és a fővárosban, a Duna Plazában lévő üzletében árusít vasárnap is - írja a portál, amely térképes összesítést készít a kinyitó boltokról.

A Sparnak hét üzlete van, amelyek minden vasárnap nyitva vannak, emellett most vasárnap további hét boltjával kivételezik az áruházlánc. A Müller drogérialánc is több üzletével kivételezik.

A magyar tulajdonú, franchise-hálózatot működtető láncok sok boltot nyitva tartanak. A CBA például 18, míg a Reál 13 bolttal készül. A Coop-hálózatnak is rengeteg olyan boltja van, amelyek elérhetőek vasárnaponként, de ezekről nincs pontos lista. A cég azt javasolja a vásárlóknak, hogy érdeklődjenek például telefonon, hogy nyitva van-e az adott üzlet. A két kisebb budapesti bolthálózat - a Manna és a Roni - valamennyi üzletét nyitva tartja.

A benzinkutas boltok valamennyi vasárnap, így most is nyitva lesznek.