Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az Európai Parlament egy olyan jelentést fogadott el, amely a későbbiekben lehetővé tenné a munkahelytől való elszakadást és a kommunikációs eszközökből való kilépést a munkaidő után - kezdi cikkét a dokumentumról szóló beszámolójában az Euronews, amely szerint egyre többen panaszkodnak arra, hogy munkaidőn kívül is üzenetekre és hívásokra kell válaszolniuk.

A fideszes Kósa Ádám, az Európai Parlament Foglalkoztatási és Szociális Bizottságának tagja is üdvözölte a kijelentkezéshez való jogról szóló jelentés elfogadását. Az ehhez kapcsolódó felmérésből idézte, hogy az uniós munkavállalók több mint egyharmada kezdett otthoni munkavégzésbe a járvány miatt, 27 százalékuk pedig azt állítja, hogy szabadidejében is munkahelyi feladatok ellátásával foglalkozott. A fideszes EP-képviselő szerint olyan egyértelmű szabályokat kell kialakítani, melyek segítik a személyes rugalmasságot és a munkavállalók jogainak védelmét is. Az Európai Parlament nagy frakciói azonban megosztottak abban, hogy mekkora további védelemre szorulnak a munkavállalók.

Az Európai Parlament jelentését még az Európai Bizottságnak és a 27 tagállamnak is jóvá kellene hagynia ahhoz, hogy uniós szintű jogszabály legyen belőle.