Létszámot bővít a Szefo Zrt.

A főleg megváltozott munkaképességű dolgozókat foglalkoztató Szefo Zrt. növelheti alkalmazotti létszámát, köszönhetően a meghatározó partnereivel kötött hosszú távú megállapodásoknak.
MTI, 2012. július 31. kedd, 18:21
Fotó: Napi.hu

A cég tízéves vállalkozási szerződést kötött az olaszországi DAMA S.p.A-val, és stratégiai megállapodást a francia Legrand-csoporthoz tartozó Legrand Zrt.-vel - a dokumentumokat kedden Szegeden írták alá a cégek vezetői. Kiss Sándor, a Szefo Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy az állami tulajdonú cég munkajogi létszáma 800 fő, az alkalmazottak mintegy 60 százaléka megváltozott munkaképességű dolgozó. A vállalkozás fő partnereivel létrejött hosszú távú megállapodások lehetővé teszik a meglévő munkahelyek megőrzését és újak létrehozását - hangsúlyozta a vezérigazgató.

A szegedi cég több mint egy évtizede működik együtt a világ egyik legismertebb kötött-divatáru márkája, a Paul & Shark tulajdonosával, a DAMA S.p.A-val. Az olasz céggel létrejött, tíz évre szóló, 35 millió euró keretértékű szerződés lényegesen szélesebb körű együttműködésről szól, mint a korábbi hároméves bérmunka-megállapodások - tudatta a vezérigazgató.

A Szefo Zrt. a jövőben a 2011-es 200 ezer darabnál lényegesen több, a tervek szerint évente 260 ezer Paul & Shark terméket szállít a DAMA S.p.A-nak. A partnerek emellett összehangolják hosszú távú termékfejlesztési és beruházási stratégiájukat, s kölcsönösen támaszkodni kívánnak egymás kutatásfejlesztési eredményeire, különösen az antibakteriális felsőruházati termékek előállításához használt nanosilver technológiára, amely a SzefoO Zrt. és a Szegedi Tudományegyetem közös szabadalma - közölte Kiss Sándor.

Andrea Dini, a DAMA S.p.A. alelnöke elmondta, hogy a szegedi vállalkozással több mint tíz esztendeje létrejött megállapodás ideje alatt a Szefo cége legnagyobb kötöttáru beszállítójává vált. Az üzletember hangsúlyozta, hogy a szegedi cégnek a távol-keleti konkurensekkel szemben is sikerült megőrizni versenyelőnyét. Bár Kelet-Ázsiában olcsóbb lenne a bérmunka, a Szefónál lényegesen egyszerűbb a minőségbiztosítási célok elérése, és sokkal rövidebbek a prémium divatáruknál fontos szállítási határidők.

A Szefo és Legrand Zrt. - illetve elődeik - együttműködése több évtizedre tekint vissza. A szentesi központú, a villamos rendszerek és informatikai hálózatok területén meghatározó piaci súlyú cég a kedden aláírt megállapodás szerint a jövőben a termék összeszerelési bérmunka kapcsán a Szefót tekinti legjelentősebb stratégiai partnerének.

Soltész Miklós szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár a szerződéskötés alkalmából hangsúlyozta: az államnak kötelessége támogatnia azokat a vállalkozásokat, amelyek munkalehetőséget teremtenek a fogyatékkal élőknek. Ezek között a cégek között is vannak, amelyek kiemelkedő teljesítményt nyújtanak, és világszínvonalú termékeket állítanak elő - tette hozzá az államtitkár.

HOZZÁSZÓLÁSOK