A Gong Rádió felvásárlását Mészáros Lőrinc a herceghalmi bejegyzésű Talentis Group nevű cégén keresztül hajtotta végre októberben, aminek már a cégnyilvántartásban is látszik a nyoma - írja a 24.hu. A Talentisnek fele részben tulajdonosa a gázszerelőből lett milliárdos vállalkozó és polgármester, míg a másik tulajdonosa felesége, Mészárosné Kelemen Beatrix Csilla.

Az 1996-os alapítású, kecskeméti Gong Rádió Kft. a leadott pénzügyi beszámolója alapján rendkívül sikeres üzleti vállalkozás, tavalyi nettó árbevétele 181 millió forint volt, adózott eredménye 42 millió forint. A kft. több helyi rádiós frekvenciával is rendelkezik, Kecskeméten kívül jelen vannak Nagykőrösön, Csongrádon, Gyömrőn, Kecelen, Solton és Baján is. A Gong Rádiót a 18 és 59 év közötti korosztály 51,4 százaléka hallgatta helyben, ezzel toronymagasan piacvezetőnek számít, sőt Magyarországon a 4. leghallgatottabb helyi rádió az Inspira Media Research adatai alapján - olvasható a portál cikkében.

Mészáros Lőrinc a közelmúltban megvásárolta a balatoni Part FM-et. (Balatoni rádiót vett Mészáros Lőrinc.) Ezenkívül Mészárosé a kétszáz médiatermék jogával rendelkező Mediaworks Zrt., valamint a Széles Gábortól megvett Echo TV.

Mészáros a Napi.hu kiadásába megjelenő A 100 leggazdagabb 2017 listája szerint 120 milliárd forintos becsült vagyonnal az ötödik legmódosabb magyar - az ő vagyona nőtt abszolút és relatív mértékben is a legtöbbet az utóbbi egy esztendőben az élmezőnyben.