Leválthatják az áramszolgáltatót - az Elmű és az Émász minden ügyfele érintett

A Nemzeti Közművek lapértesülés szerint átveheti az Elmű és az Émász veszteséges egyetemes lakossági szolgáltatását, amivel közel hárommillióra nőhet lakossági ügyfeleinek száma.
Komócsin Sándor, 2020. október 28. szerda, 09:09
Fotó: Getty Images

Még az idén bejelenthetik, hogy az NKM Nemzeti Közművek átveszi az Elmű és az Émász egyetemes lakossági szolgáltatását - írja a Világgazdaság.

Ezzel az NKM Energia Zrt.-nek két és félszer annyi áramvásárló lakossági ügyfele lehet, mint most, azaz összesen 2,9 millió. Így a villamos energia hazai egyetemes szolgáltatásának 55 százalékát fogja ellenőrizni

A tevékenység átvétele elhúzódhat a jövő év derekáig, mivel egyebek mellett össze kell hangolni az NKM Energia és az Elmű-Émász informatikai rendszereit. A különbség nemcsak az átvevő és az átadó cégeknél alkalmazott megoldások között van, hanem abban is, hogy az Elmű-ÉMÁSZ informatikai rendszerét Németországból irányítják, az NKM-ét pedig helyben.

Az Elmű-Émász egyetemes ügyfélkörének átvételével egy tavaly 12,4 milliárd forint veszteséget termelő szolgáltatást kebelez be az állami cég. A tranzakció után kétszereplőssé váló egyetemes áramszolgáltatás kisebb szereplője az E.on marad a maga 2,4 millió ügyfelével. A tevékenység tavaly 10,2 milliárd forint veszteséget termelt a társaságnak.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

tlg01, 2020.10.28 14:07

@mpapa: innováció( újítmányozás) magyar módra
amúgy a régi/új jelszó :
- direkt módon ne ölj ( nem úszod meg )
- indirekt módon lehet ( megúszod )
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

mpapa, 2020.10.28 10:38

Összegyúrják az egészet egy cégbe és a következő hír majd az lesz, hogy eladják az egészet Mészárosnak nagy vagy valamelyik NER-es barátnak mert az állam nem akar ilyesmivel foglalkozni.
Persze garantálnak majd mellé egy tisztességes nyereséget is, hogy érdemes legyen átvenni.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html