Lezárták a Takarékbank adásvételét

Lezárták a Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt. (Takarékbank) állami tulajdonban lévő részvényeinek adásvételét. Az értékpapírok több mint 9 milliárd forintos vételárát a vevő megfizette, az egyik eladó, a Magyar Posta Zrt. azonban addig nem ruházza át a részvényeket, amíg azokat a Fővárosi Törvényszék átmeneti végzésében elrendelt elidegenítési tilalom terheli - közölte Takarékbank értékesítésére létrehozott Közös Értékesítési Bizottság az MTI-vel.
Napi.hu, 2014. június 2. hétfő, 10:39
Fotó: Napi.hu

A Magyar Fejlesztési Bank (MFB) Zrt. és a Magyar Posta Zrt., valamint a Magyar Takarék Befektetési és Vagyongazdálkodási Zrt. között a Magyar Takarékbank Zrt. részvényeinek adásvétele tárgyában 2014. március 10-én létrejött jogügylet szerinti tranzakció zárása megtörtént, az értékpapírok vételárát a szövetkezeti hitelintézetek közel 75 százalékos tulajdonában álló társaság megfizette - olvasható a közleményben.

Az értékesítésre kerülő részvények vételára meghaladja a 9 milliárd forintot, amely így mind az MFB, mind a Posta számára jelentős árfolyamnyereséget jelent. A magyar állam ezzel a 2013. évi CXXXV. törvényben foglalt kötelezettségeinek eleget téve, a Takarékbankban szerzett átmeneti többségét biztosító részvénycsomagját egy szövetkezeti hitelintézeti többségű társaság részére értékesítette.

A Magyar Takarék Zrt.-ben meghatározó, csaknem 75 százalékos tulajdonosi befolyással szövetkezeti hitelintézetek rendelkeznek. A Magyar Posta Zrt. az értékpapírok átruházását nem teljesíti mindaddig, amíg azokat a Fővárosi Törvényszék átmeneti végzésében elrendelt elidegenítési tilalom terheli - áll a dokumentumban.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Che_, 2014.06.02 11:08

...MÉG JÓ, HOGY A HAZA NEM ELADÓ
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html