A Ringier Axel Springer Media AG és a Centrál Médiacsoport 2014 szeptemberében állapodott meg az állásportál adásvételéről. A tájékoztatás szerint a mostantól különálló cégként működő Profession.hu Kft. operatív vezetését továbbra is Martis István látja el. A közlemény az ügylet értékére nem tért ki.

Minden jelenlegi alkalmazott folytatja a munkát a Profession.hu-nál, sőt, bővítést terveznek - mondta el Martis István az MTI érdeklődésére. Az új tulajdonosi kör szakmai befektetőként megérti, hogy a növekedés fontos feltétele a termékbe való invesztíció, amelynek része a létszámbővítés is - tette hozzá. Sok és jó embert szeretnének felvenni a következő hónapokban - fogalmazott.

Az ügyvezető igazgató kitért arra, hogy 2013. utolsó névétől folyamatos növekedésben van az online álláspiac Magyarországon, egyre több az álláslehetőség. A munkavállalók így jobb helyzetbe kerültek, a cégeknek kell több energiát megmozgatni, hogy jó munkaerőt tudjanak felvenni - magyarázta.

A közlemény idézi Király Máriát, a Ringier Axel Springer Magyarország Kft. operatív ügyvezető igazgatóját, aki elmondta: a vállalat célja, hogy innovatív, az erősen változó felhasználói szokásokra hatékonyan reagáló termékekkel legyen jelen a nemzetközi online piacon. Ebbe a törekvésbe tökéletesen illeszkedik a magyarországi online álláspiac kétharmadát lefedő profession.hu oldal - tette hozzá a tájékoztatás szerint.

A 2002-ben alakult Profession.hu-t a Sanoma Media Budapest Zrt. 2005-ben vásárolta meg. A Centrál Médiacsoport az állásportált 2014 elején a Sanoma portfolió részeként vásárolta meg.