Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Lild - akárcsak Magyarországon - a szigetországban is a leggyorsabban növekvő kiskereskedelmi hálózat, ennek megfelelően a bérpolitika tekintetében is hasonló intenzitásra törekszik.

A társaság bejelentette, hogy 2020 márciusától - tehát az üzleti év fordulójától - fogva a kezdőfizetéseket az óránkénti 9 fontról 9.30 fontra (mintegy 3700 forintra) emeli Nagy-Britannia Londonon kívüli részein, miközben a fővárosban és vonzáskörzetében - vagyis az M25-ös körgyűrűn belül - a mostani 10,50-ről 10,75 fontra (4200 forintra) emeli a belépő szinten lévők órabérét. Az ennél magasabban fizetett dolgozók fizetését - legalábbis azokét, akik 11,70 alatt keresnek - szintén megemelik, de erről nem közöltek konkrét számot csak azt, hogy a növekmény mértéke a szolgálati időtől és a munkavégzés helyszínétől függ majd - írja a reailgazette.

Ezzel a lépéssel bezárólag a Lidl immár körülbelül 30 százalékos bérfejlesztést hajtott végre a szigetországban az elmúlt öt év során. A lánc munkatársainak illetménye pedig mintegy 13-30 százalékkal múlhatja felül a brit minimálbért (National Living Wage).

Christian Härtnagel, a Lidl brit leányának vezérigazgatója úgy kommentált: szerencsésnek érezzük magunkat, hogy ekkora  bizonytalanság idején is nyugodt szívvel adhatunk magasabb fizetést kollégáinknak.

A diszkontlánc valóban nem retten meg a brexit miatt átalakuló üzleti környezettől, hiszen nemrég egy 15 milliárd font költségű, ötéves agrár-és élelmiszeripari fejlesztési csomagot jelentettek be a szigetországban.

A Lidl jelenleg 770 boltot üzemeltet Nagy-Britanniában, de ambiciózus terveik szerint 2023-ra ezer egységre kívánják növelni üzleteik számát.