Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a vállalat 2018. márciustól 2019. február végéig tartó üzleti évében a nettó árbevétel több mint 31 százalékkal, az adózott eredmény pedig csaknem 55 százalékkal nőtt az előző évhez képest.

A közleményben felidézték, hogy a társaság 2004. november 18-án nyitotta meg első logisztikai központját és 12 üzletét Magyarországon, ma már három logisztikai központtal és 182 áruházzal rendelkezik. A társaság az induláskor 1192 munkavállalót foglalkoztatott, dolgozóinak száma jelenleg meghaladja a hatezret.

A vállalat 2013-ban indította el a "Lidl a magyar beszállítókért" programot, amelynek köszönhetően áruházaikban közel 60 százalékos a magyar termékek aránya. Közölték, hogy az elmúlt gazdasági évben a vállalat bruttó 549 milliárd forint forgalmat realizált, melynek 52 százaléka a magyarországi beszállítókkal bonyolított forgalomból származott. A magyar beszállítók a legnagyobb arányban a bor (82 százalék), a pékáru (65 százalék), és a zöldség-gyümölcs (66 százalék) termékkategóriákban találhatóak meg.

A magyar beszállítóknak a Lidl áruházláncon keresztül bonyolított exportforgalma 2018-ban az előző évhez képest 15 százalékkal nőtt és megközelítette a 46 milliárd forintot. Megjegyezték, hogy a Lidl az elmúlt évben 11 millió palack magyar bort exportált, ami a teljes magyarországi borexport mintegy 27 százalékát teszi ki.

A közleményben kitértek arra, hogy a Lidl Magyarország a társadalmi felelősségvállalás jegyében az elmúlt években több mint 300 millió forinttal járult hozzá több ezer hátrányos helyzetű család és gyermek életminőségének javulásához. A fenntartható fejlődés érdekében pedig az elmúlt 10 évben 15,6 milliárd forintot fordítottak modernizálásra, így az áruházak jelentős mértékű fűtési energiát, szén-dioxid-kibocsátást és áramfogyasztást takarítanak meg.