Zöldséget hívott vissza a Lidl - ha ebből vett, ne fogyassza!

A fogyasztók egészségének védelme érdekében a Hódkertész Kft. elővigyázatosságból visszahívja azon lédig fürtösparadicsom termékét, amely a Lidl üzleteiben 2020.01.08. és 2020.01.10. közötti időszakban volt kapható.
K. Kiss Gergely, 2020. január 14. kedd, 12:49
Fotó: Napi.hu

A visszahívás oka, hogy a fenti termékben a Lidl saját minőségellenőrzési vizsgálatai során határérték feletti érésszabályozó szermaradványt mutatott ki.

A diszkontlánc arra kéri vásárlóit, amennyiben a fenti termékből vásároltak, ne fogyasszák el, hanem szíveskedjenek azt bármely üzletükbe visszavinni. A vételárat - a vásárlást igazoló nyugta nélkül is - visszatérítik.

A termékvisszahívás kizárólag a 2020.01.08. és 2020.01.10. közötti időszakban értékesített lédig kiszerelésű fürtösparadicsom terméket érinti. A Lidl által forgalmazott más paradicsomra és más zöldség-gyümölcs termékre a visszahívás nem vonatkozik.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

znojmo, 2020.01.14 15:52

Az etilén gázt régóta használják a paradicsom érésének gyorsítására. ezt gázt maga a növény is termeli érés közben, gondolom ez lehet az a bizonyos vegyi anyag.
14-e van, már megettük a terméket, ha vettünk belőle.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

europeer, 2020.01.14 14:12

Sok a trombózisos beteg Magyarországon. Külön vizsgálni kellene, hogy a mai élelmiszerek mennyire lehetnek okozói a véralvadásos népbetegségnek.
A régebbi időszakban nem volt ilyen sok trombózisos ember.
Szerintem a sok vegyianyag oka lehet.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html