A Lidl tojásokat hívott vissza szalmonellaveszély miatt

A Lidl szalmonellaveszély miatt tojásokat hívott vissza. Ezt tette az Auchan is. A tojásokat az Aranykorona Zrt. szállította.
Domokos László, 2020. július 27. hétfő, 14:55
Fotó: Getty Images

A diszkontlánc bejelentése szerint a fogyasztók egészségének védelme érdekében a beszállító Aranykorona Zrt. visszahívja azon 10 darabos friss tojás, A osztályú, M méretű termékét, amelyen az alábbi csomagolóüzem-azonosító és a következő minőségmegőrzési idők valamelyike szerepel:

  • Csomagolóüzem azonosító: HU-06-TCS-001
  • Minőségmegőrzési idő:

27.07.2020

01.08.2020

07.08.2020

14.08.2020.

A visszahívás oka, hogy a gyártó telephelyén hatósági ellenőrzés során szalmonella szennyezettséget azonosítottak, amelyről az Aranykorona Zrt. értesítette a kereskedőt. A szalmonella baktériumok elszaporodva fertőző megbetegedést okozhatnak. Az alapos hőkezelés azonban a szalmonella baktériumokat elpusztítja, így a szalmonellás megbetegedés elkerülésének érdekében a tojást a csomagoláson feltüntetett információnak megfelelően főzést, sütést követően ajánlott fogyasztani.

A termék gyártója és az Aranykorona Zrt. - amelynek tulajdonosa a cégadatok szerint a felcsúti milliárdos, Mészáros Lőrinc - a szerk. - elnézést kér az okozott kellemetlenségért. Szintén tojásokat hívott vissza az Auchan is.

A Lidl a terméket regionálisan értékesítette, az érintett üzletek listája a www.lidl.hu weboldalon érhető el. A honlapunkon elérhető listában nem szereplő üzletekben a termék nem került forgalomba.

A diszkontlánc kéri vásárlóit, amennyiben e termékből vásároltak, ne fogyasszák el, hanem azt bármely üzletébe vigyék vissza. A vételárat - a vásárlást igazoló nyugta nélkül is - visszatérítik. A termékvisszahívás kizárólag a fenti csomagolóüzem azonosítójú és minőségmegőrzési idejű 10 darabos friss tojás, A osztályú, M méretű termékünket érinti, a termék más csomagolóüzem számú és minőségmegőrzési idejű tételeire, illetve a Lidl által forgalmazott más termékekre a visszahívás nem vonatkozik.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

BattMan, 2020.07.27 16:16

Gázszerelőnek is pocsék volt, tojásbeszállítónak már életveszélyes.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html