Jókora fejlesztésbe vág a magyar Lidl - ez már az igényeken is túllép

Újabb lökést ad Magyarország e-autókkal való átjárhatóságának a Lidl által üzemeltetendő csaknem négyszáz töltőpont, miután az NKM gyorstöltői már minden autópályán és főúton elérhetők, ráadásul egyéb szolgáltatók is sorra jelentik be berendezéseik telepítését.
K. Kiss Gergely, 2019. július 13. szombat, 08:51
Fotó: Getty Images

Százhat magyarországi helyszínen összesen 190 elektromosautó-töltő berendezés üzemeltetésére kapott engedélyt a Lidl Magyarország Kereskedelmi Bt. a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivataltól (MEKH) - tudta meg a Világgazdaság.

Ez a négy hazai gyártású ABB gyorstöltő esetében egyenként négy töltőpontot jelent, a többinél, az ausztriai Swarco berendezéseknél pedig kettőt, tehát egyszerre akár 372 autó is vételezhet áramot a hazai Lidlnél - írja a lap.

Igaz, a piaci igény egyelőre jóval kisebb annál, mint amekkora kielégítésére a társaság felkészült, ám a szabályozás arra kötelezi a kiskereskedelmi hálózatokat, hogy adott határidőre adott számú töltőt telepítsenek a parkolóikban.

E kötelezettség teljesítésének ütemezése, illetve a berendezések elvárt száma attól függ, hogy mekkora lélekszámú településen működik az adott üzlet vagy áruház, továbbá, hogy mekkora a területe. A Lidl engedélyében parkolónként egy vagy két töltő szerepel. A társaság egyébként már 2016 őszén jelezte, hogy két fővárosi áruházánál elektromos töltőállomást épít ki csaknem 19 millió forintból, e két egység címe szerepel a mostani listáján is.

A jogszabályban szereplő határidőkből kettő már lejárt: január 1-jéig minden 1500 négyzetméteresnél nagyobb áruház parkolójában meg kellett jelennie két berendezésnek száz férőhelyenként, illetve ugyanennyinek minden olyan üzlet parkolójában, amely 50 ezer lakosúnál nagyobb településen működik.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

antitroll, 2019.07.13 13:25

@Anonymus33:
Ahogy na4 írta, nem kötelező ott vásárolni.
De nézd meg a tendenciákat, valami azért ebből lepottyanhat és nem csak a marketing miatt.
Gyanítom, Te nem vagy Lidl-Aldi, vagy hiperben vásárló, inkább felülsz a suttogó propagandának.
A Lidl és az Aldi gyakorlatában nem az árucsoportonként széles választék dominál, ezért gyakorlatban nem nagyon engedhetik meg maguknak a szemetet. Viszonylag kevés ismert márkát látsz viszont, inkább saját márkákkal operálnak, ugyanakkor ezek mögött gyakran neves gyártók állnak. Ha alaposabban megnézed a leírást, ez sok esetben kiderül, ahogy az is, hogy a termékek elég nagy hányada magyar termék. Ha bemész Ausztriában, vagy Szlovákiában, de akár Szerbiában egy Lidl-be, az árukészlet legalább 50%-ban különbözik mindenhol. Pont ezért.
Én pont ezért "szoktam át" a hiperekből, mert nincs kedvem a széles választékban turkálni, ami magában rejti a szemetet és a minőséget és még ez sokszor az árban sem egyértelműen jön le.
Hiperbe már ritkán járok, akkor is inkább célzottan valamiért.
A magyar franchise cégek termékei semmivel sem jobbak, vagy rosszabbak, ha úgy hozza, akkor ott is bevásárolok, de azt azért tapasztalom, hogy a pénztárnál gyakran kellemetlen meglepetés ér. Hogy miért, az nem érdekel. Engem nem érdekel, hogy Lázár család vagyonát gyarapítom a (CBA) vásárlásommal, vagy a LIDL-ALDI tulajdonosi köreit. Egy üres multiellenes demagóg duma, hogy hazai vállalkozást támogassunk ebben az esetben.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

lordofearth, 2019.07.13 12:03

@na4:
..és az ALDI/HOFER-ben sem. Ezek a szaron gazdagodnak. Ilyen a világ amióta kapitalizmus létezik a Föld nevű bolygón. Szar a szegényeknek, minőség a gazdagoknak. A gazdagok a szegényeken nőnek fel, a szegények pedig éjjel-nappal gyereket gyártanak és küldik a "bányákba" dolgozni a gazdagoknak.. Ez egy ilyen világ.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

na4, 2019.07.13 12:00

@Anonymus33: Nem kötelező Lidl-ben vásárolni.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Anonymus33, 2019.07.13 11:02

Ha meg az elelmiszerek minöseget is fejlesztenek, es nem szar afrikai es kinai arut arulnanak jobb lenne!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html