A Városliget felújítása során a focipályák is megújulnak, de egy részüket csak előre lefoglalva, pénzért lehet majd használni - olvasható a portálon.

A Liget Budapest azt írta korábban egy Facebook-bejegyzésében, hogy a nagy játszótér mellett két bérelhető sportpálya lesz, beléptető rendszerrel, illetve 3 gumiburkolatú pálya (kosárlabdapálya, röplabdapálya, többcélú pálya) lesz ingyenes.

A Liget Budapest lapunkkal azt közölte, hogy a városligeti műfüves focipályát a Liget Budapest Projektet megelőzően sem lehetett ingyenesen használni, csak bérleti díj ellenében, az Erzsébetvárosi Önkormányzat és szerződéses parterének üzemeltetésében.

A cég szerint a felújítás után akadálymentes öltözők lesznek a helyszínen és a terület kiegészül egy szintén bérelhető, gumi burkolatú kosárlabdázásra, röplabdázásra és lábteniszre alkalmas pályával, de a mellettük lévő 3 darab gumiburkolatú, multifunkcionális sportpálya is teljesen megújul, melyek továbbra is ingyenesen lesznek használhatóak.

A Városliget nevű Facebook-oldal bejegyzése szerint az illetékesek nem verték nagydobra, hogy fizetni kell majd egyes szolgáltatásokért. Véleményük szerint vita tárgya lehetne, hogy egy közparkból mennyi területet szabad elzárni a mindennapi használók elől, és mennyit lehet ezek közül áruba bocsátani.