Olyan "közpark" lesz a Városliget, ahol egyes szolgáltatásokért fizetni kell (frissített)

Fizetős lesz a Városliget focipályáinak egy része - szúrta ki a Városliget Zrt. bejegyzését a Pesti Hírlap. Az átalakítást végző cég szerint csak olyan pálya lesz fizetős, amely eddig is az volt.
Szász Péter, 2020. május 12. kedd, 12:43
Fotó: Pixabay

A Városliget felújítása során a focipályák is megújulnak, de egy részüket csak előre lefoglalva, pénzért lehet majd használni - olvasható a portálon.

A Liget Budapest azt írta korábban egy Facebook-bejegyzésében, hogy a nagy játszótér mellett két bérelhető sportpálya lesz, beléptető rendszerrel, illetve 3 gumiburkolatú pálya (kosárlabdapálya, röplabdapálya, többcélú pálya) lesz ingyenes.

A Liget Budapest lapunkkal azt közölte, hogy a városligeti műfüves focipályát a Liget Budapest Projektet megelőzően sem lehetett ingyenesen használni, csak bérleti díj ellenében, az Erzsébetvárosi Önkormányzat és szerződéses parterének üzemeltetésében.

A cég szerint a felújítás után akadálymentes öltözők lesznek a helyszínen és a terület kiegészül egy szintén bérelhető, gumi burkolatú kosárlabdázásra, röplabdázásra és lábteniszre alkalmas pályával, de a mellettük lévő 3 darab gumiburkolatú, multifunkcionális sportpálya is teljesen megújul, melyek továbbra is ingyenesen lesznek használhatóak.

A Városliget nevű Facebook-oldal bejegyzése szerint az illetékesek nem verték nagydobra, hogy fizetni kell majd egyes szolgáltatásokért. Véleményük szerint vita tárgya lehetne, hogy egy közparkból mennyi területet szabad elzárni a mindennapi használók elől, és mennyit lehet ezek közül áruba bocsátani.

 

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

sziddha, 2020.05.12 16:09

1919-ig, az urak feudális világában ,az egyszerű halandók nem léphettek a Margitszigetre sem ! Erre felé haladna
az orbáni rezsim ?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html