Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az ország egyik legnagyobb ipari- és egészségügyi gáz gyártó cége a múlt héten felkerült a létfontosságú cégek listájára, így immáron a Magyar Honvédség támogatásával végzi kiemelt feladatát és biztosítja az orvosi oxigén ellátáshoz kapcsolódó gyártási, szállítási és szervezési feladatokat. Napi szintű egyeztetés zajlik a magyar kormányzati szervekkel (ÁEEK, NEAK, Operatív Törzs) és a kórházak vezetőivel a járvány tömeges megbetegedéseket okozó szakaszára való felkészülés érdekében - közölte a cég

A koronavírus megjelenésével számtalan sürgős feladat hárult a gázipari cégre. Többek között megbízást kapott a Kiskunhalason épülő, csaknem 150 ágyas mobil járványügyi kórház és az ajkai Magyar Imre Kórház teljes orvosi oxigén- és sűrített levegő gázhálózatának kivitelezésére, mellyel így akár további 400 beteget is el tud látni az intézmény. A napokban zajlik a Korányi Pulmonológiai Intézet, a Budai Egészségközpont, a budapesti Szent Margit és a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház, illetve a  szombathelyi Markusovszky és a zalaegerszegi Szent Rafael Kórház medikai gázellátó infrastruktúrájának bővítése is.

A Linde ezeken túl az ország további 20 intézményében végez el kapacitás növelést, mindezzel jelentősen javítva az intézmények műszaki állapotát és befogadóképességét. A cég erőforrásait átcsoportosította az egészségügyi létesítmények felkészítésére, így lehetővé téve azt, hogy a normál üzletmenetben több hónapot igénylő orvosi gáz kivitelezések most erőltetett menetben, de 2 hét alatt elkészülnek.

A Linde felkészült a folyamatos és biztonságos ellátásra a Covid-19-járvány idején - mondta Andreas Müller vezérigazgató.

A járványügyi kórházak oxigénfelhasználása a vírus megjelenésével várhatóan az átlagos felhasználásnak körülbelül az öt-tízszeresére nőhet a nemzetközi tapasztalatok alapján - mondta Hegedüs Ákos, az egészségügyi üzletág igazgatója. A Linde Gáz Magyarország Zrt. ezt a mennyiséget a jelenleg rendelkezésre álló információk szerint elő tudja állítani, így nem számítanak ellátási hiányra.

A Magyar Ipari Gázszövetség ajánlása alapján a napokban született döntés arról, hogy - a megfelelő tisztítási és engedélyezési folyamatok után - vészhelyzet esetén az ipari gázpalackok is bevonhatók medikai célokra a járvány idején, ami jelentősen megnöveli a kihelyezhető oxigénpalackok számát az országban.