LMP: az Eximbankra a jelenlegi formában nincs szükség

Az LMP szerint az Eximbank csatát vesztett az az uniós statisztikai hivatallal, az Eurostattal szemben, hiszen kiderült, hogy a pénzintézet adósságát hozzá kell számolni a magyar államadóssághoz.
Domokos László, 2018. január 7. vasárnap, 14:12
Fotó: Napi.hu

Az államadósság csökkentésére irányuló harcot a Fidesz-kormány elvesztette, mert az orosz devizahitel a paksi bővítéshez és az Eximbank adóssága is rontja a GDP-hez magyar államadósság-rátát, amely ezzel a két tétellel eléri a 2009-es szintet - mondta Ungár Péter, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja az MTI beszámolója szerint.

Az LMP szerint az Eximbank olyan tevékenységet folytat, amely semmilyen szinten nem szolgálja a külgazdasági érdekeket. A bank olyan kötött hitelprogramokat hajt végre, amelyek megtérülései és az eredményei nem láthatók - tette hozzá a politikus.

Ungár szerint felháborító, hogy a Külgazdasági és Külügyminisztérium gazdasági érdekre hivatkozva adatot sem szolgáltat az Eximbank Mongóliába vagy a Fülöp-szigetekre kihelyezett hiteleiről, holott a pénzintézet közpénzt kezel.

Az LMP álláspontja az, hogy az Eximbankra a jelenlegi formában nincs szükség, hiszen egyetlen olyan programot sem tudnak felmutatni az elmúlt évekből, amely segítette volna a magyar gazdaságot.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

RealMan, 2018.01.07 17:25

@matura:
Ezek a bankok mossák a fekete pénzt tisztára. Maffia bank, így van. Széles Gábor is ezzel a bankkal üzletel, olvashattuk már elégszer.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

matura, 2018.01.07 17:14

Az ország gigantikus vérszívója logikájával a bankok felének magyar állami (vagy fidesz haveri) tulsulyba kell lennie, amit közpénzzel tőkésítenek, hogy a fidesz klán pénzükből (közpénz) ki tudja fosztani az országot (kell a banki segítség, mert ezek koldusokként indulnak), ilyen az Eximbank, az FHB, az MKB stb. Ha mondjuk föld kell mészárosnak, ehhez ezek nyujtanak hihetetlenül olcsó, esetenként vissz nem térítendő hitelt stb.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html