Logisztikai központot avattak Szegeden

Mintegy ötmilliárd forintos beruházással elkészült az élelmiszer-, vegyiáru, ital- és dohánytermékek disztribúciójával foglalkozó Hansa-Kontakt Kft. 28 ezer négyzetméter raktárterületű, 6,5 hektáron elterülő logisztikai központja a Szegedi Ipari Parkban.
NAPI, 2009. augusztus 14. péntek, 20:21
Fotó:

A saját tőkéből, hitelből és pályázati forrásokból megvalósult beruházástól a költségek csökkenését és a szolgáltatás színvonalának javulását várja a Csongrád, Bács-Kiskun, Békés, Jász-Nagykun-Szolnok és Pest megye déli részén több mint 3000 partnerét ellátó vállalkozás - mondta Kis Attila, a cég ügyvezetője a beruházás ünnepélyes avatásán.

A cég új központjában - , amelynek telephelye most Szeged belvárosában található - 4000 négyzetméteres hűtött raktárt, 24 ezer négyzetméteres magasraktárt, 500 négyzetméteres kiszolgáló épületet, valamint a második szinten 5000 négyzetméternyi irodát és szociális blokkot alakítottak ki - közölte az ügyvezető.

Az 1995-ben alapított, magyar tulajdonban álló szegedi székhelyű Hansa-Kontakt Kft. 2008. évi forgalma 21,3 milliárd forint volt, idén a tervek szerint a forgalom eléri a 24 milliárd forintot. A vállalkozás most 240 alkalmazottat foglalkoztat, ami az új logisztikai központ megnyitásával fokozatosan további 150 fővel bővül - ismertette Kis Attila. A vállalkozás által kiszolgált üzletek bruttó forgalma 2008-ban 69 milliárd forint volt - közölte az ügyvezető.

HOZZÁSZÓLÁSOK