Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A körülbelül ötezer négyzetméter alapterületű létesítményben részben a későbbi gyártáshoz szükséges szakemberek - szakmunkások, mérnökök - duális rendszerű képzésének gyakorlati része folyik majd - írja lapszemléjében az MTI.

Később Budapestről ebbe a debreceni épületbe kerül az ITK Holding Zrt. kutatás-fejlesztési része is, ahol a járműcsaládokat tervezik majd. Az oktatás-fejlesztés mellett itt is készülnek majd autóbuszok, bár a nagyobb gyártóüzem a beruházás második szakaszában épül meg. Az ITK Holding Zrt. a Daimler cégcsoporthoz tartozó EvoBus Hungária Kft. együttműködésében gyártja majd az autóbuszokat. Az első ütemben városi, elővárosi buszokat készítenek, amelyekhez az EvoBus Hungária Kft. szállítja a járóképes alvázakat, az ITK Holding Zrt. pedig saját fejlesztésű autóbusz-felépítményeket tervez ezekhez.

A tervek szerint még ebben az évben elkészülnek az első autóbuszok az új debreceni üzemben, ahol idővel három műszakban évente 250-300 autóbusz készülhet, a dolgozók száma pedig száz körül lesz. Az ő toborzásuk már megkezdődött.