Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az FKF Nonprofit Zrt. vezetése úgy döntött, hogy a Társaság feszített finanszírozási helyzete ellenére, a járvány enyhülésére tekintettel a lehetséges legkorábbi időpontban, 2020. július 6-án újraindítja a lakossági lomtalanítást Budapesten. Annak érdekében, hogy ez a fontos szolgáltatás a leghamarabb folytatódhasson, a program a kerületi önkormányzatokkal korábban egyeztetett menetrend szerint indul újra. Ennek megfelelően elsőként a XIV. kerületben kerül sor a nagydarabos hulladék elszállítására - írja közleményében az önkormányzati társaság.

Az FKF felemlegeti, hogy a finanszírozási helyzetét rendkívül megnehezíti az NHKV Zrt., hogy a kukaholdingként ismert szervezet még mindig adós a budapestiek 2019. évi hulladékgazdálkodási közszolgáltatási díjbefizetéseinek egy részével. Ráadásul a 2020. év első öt hónapjának szemétdíj-befizetései sem érkeztek meg maradéktalanul. Vagyis úgy döntöttek az újraindítás mellett, hogy nehézkes a szemétszállítás finanszírozása. (Erről Tüttő Kata, a gazdálkodásért felelős főpolgármester-helyettes részletes tájékoztatást adott hétfőn.)

A három hónapos rendkívüli járványhelyzet miatt Budapesten összesen 61 nap, így 61 körzet lomtalanítása maradt el, amit a szoros éves lomtalanítási programba már nem lehet közvetlenül beilleszteni, hiszen munkaszüneti és ünnepnapokon, valamint bizonyos időjárási viszonyok mellett a tevékenység  szünetel. Az FKF ennek ellenére keresi a lehetőségét, hogy  belső erőforrásainak átcsoportosításával, valamint további intézkedések révén a hátralévő kerületek lomtalanításának teljesítése mellett az elmaradt kerületek lakossága se szenvedjen hátrányt - írja a társaság.

A járvány miatt elmaradt nyolc kerületben (III., VIII., XII., XIII., XV., XVI., XXI., XXII.) a lomtalanítás. Itt a szokásos kipakolás helyett egy kompenzációs szolgáltatási csomagot vehetnek igénybe a lakók július 6-tól:  előzetes időpont egyeztetést követően 150 kilogramm helyett, az év végéig 400 kilogrann/fő lom díjmentes beszállítására biztosít lehetőséget a XV. kerület, Károlyi Sándor utca 166. és XXII. kerület, Nagytétényi út 335. címen található hulladékudvaraiban. Az érintett kerületek lakosainak emellett a Pusztazámori Regionális Hulladékkezelő Központban további 400 kilogram lom díjmentes leadására is lehetőségük van.

A kedvezmény csak személyesen, a jogosultság igazolásával - lakcímkártya, személyigazolvány, illetve a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási díj befizetését igazoló szelvény bemutatásával - vehető igénybe.  További információk a csomag részleteiről elérhetőek a www.fkf.hu oldalon.