Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
Nem vakációzhatnak szabadon a parlamenti képviselők, mivel valószínűleg Július közepéig dolgozniuk kell. Orbán Viktor Schmitt Pál házelnököt kérte levélben az ülésszak összehívására. Levele mellékletében 25, még a rendkívüli ülésszak alatt elfogadandó előterjesztést sorol fel, köztük a médiacsomag részét képező öt javaslattal.

A kormányfő a rendkívüli ülésszak megtartását elsősorban a kormány múlt kedden bejelentett gazdasági akciótervének végrehajtása érdekében rövidesen benyújtásra kerülő, valamint a már tárgyalható előterjesztések mielőbbi elfogadása miatt tartja szükségesnek.

Az előterjesztések legnagyobb köre a médiatörvényhez kapcsolódik. Sor kerülhet egy alkotmánymódosításra, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának tagjait jelölő eseti bizottság felállítására és a Közszolgálati Közalapítvány felállítását kezdeményező előterjesztések elfogadására. A sajtószabadságról és a médiatartalmak alapvető szabályairól szóló javaslat szintén a felsorolás részét képezi.

Ezek közé tartozik a polgári törvénykönyvről szóló jogszabály hatályba nem lépéséről rendelkező előterjesztés, a családok támogatásáról szóló, valamint a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló törvénynek a tankötelezettség teljesítésével összefüggő módosításáról szóló fideszes indítvány, a helyi önkormányzatokról szóló törvény és a polgármesteri tisztség ellátásának egyes kérdéseiről, az önkormányzati képviselők tiszteletdíjáról szóló jogszabály módosításáról szóló indítvány.

A rendkívüli ülésszakon fogadhatja el a Ház a miniszterelnök levele szerint a helyi iparűzési adó beszedését ismét önkormányzati hatáskörbe utaló fideszes indítványt, a kulturális örökség védelméről, az előadó-művészeti szervezetek támogatásáról és sajátos foglalkoztatási szabályairól, a közbeszerzésekről, az egyszerűsített foglalkoztatásról, az érettségi vizsga és a felsőoktatási intézménybe való felvétel egyes szabályainak módosításáról, a csődeljárásról és a felszámolási eljárásról szóló törvényt, valamint az egyéni vállalkozóról és az egyéni cégről szóló jogszabály módosításáról szóló javaslatokat.