Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A lap több országyűlési képviselőt is megkeresett annak kapcsán, hogy megpróbálták-e befolyásolni választókörzetük üzemanyagárait. Mindenhol nemleges választ kaptak.

Azok a képviselők, akik az átlagnál olcsóbb kúttal "büszkélkedhettek", örültek ennek, de egységesen azt állították, hogy ebben nincs benne a kezük.

Az átlagnál drágább - főként autópályákon működő - kutak esetében a képviselők nem voltak túl közlékenyek. A Népszavának korábban Bencsik János nyilatkozott a tatai, a gázolajat az átlagnál 60 forinttal drágábban mérő kút kapcsán. Azt javasolta, hogy az autósok keressenek más kutat, az ő lehetőségeit meghaladja egy szabadáras termék tarifájának módosítása.

A lap felidézi, hogy Orbán Viktor novemberben követendő példának nevezte Tállai András tettét. Erre ráerősített a Miniszterelnökséget vezető Lázár János is.

Aztán kissé puhult a központi álláspont. Máig nem derült ki, Tállai András pontosan mit tett. A Fidesz már arra helyezi a hangsúlyt, hogy ilyenkor a képviselő nem kér, csak kérdez.

Azóta több - esetenként kormánypárti - képviselő, illetve polgármester is megkérdezte a Molt, ám a cég nem volt "együttműködő".

A címlapkép forrása: Mol