Lőttek az olcsóbb üzemanyagnak

Úgy tűnik, csak Tállai András gondolta úgy, hogy jó ötlet rábeszélni választókörzetének benzinkútját az árcsökkentésre. A többi képviselő inkább a piacra bízza az árak alakítását - derül ki a Népszava írásából.
Szász Péter, 2018. január 18. csütörtök, 09:38
Fotó: Napi.hu

A lap több országyűlési képviselőt is megkeresett annak kapcsán, hogy megpróbálták-e befolyásolni választókörzetük üzemanyagárait. Mindenhol nemleges választ kaptak.

Azok a képviselők, akik az átlagnál olcsóbb kúttal "büszkélkedhettek", örültek ennek, de egységesen azt állították, hogy ebben nincs benne a kezük.

Az átlagnál drágább - főként autópályákon működő - kutak esetében a képviselők nem voltak túl közlékenyek. A Népszavának korábban Bencsik János nyilatkozott a tatai, a gázolajat az átlagnál 60 forinttal drágábban mérő kút kapcsán. Azt javasolta, hogy az autósok keressenek más kutat, az ő lehetőségeit meghaladja egy szabadáras termék tarifájának módosítása.

A lap felidézi, hogy Orbán Viktor novemberben követendő példának nevezte Tállai András tettét. Erre ráerősített a Miniszterelnökséget vezető Lázár János is.

Aztán kissé puhult a központi álláspont. Máig nem derült ki, Tállai András pontosan mit tett. A Fidesz már arra helyezi a hangsúlyt, hogy ilyenkor a képviselő nem kér, csak kérdez.

Azóta több - esetenként kormánypárti - képviselő, illetve polgármester is megkérdezte a Molt, ám a cég nem volt "együttműködő".

A címlapkép forrása: Mol

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

tarosPifta, 2018.01.18 10:20

Képviselő? Ezt a fogalmat sem lenne szabad használniuk, csak a beválasztottat.
Ezek nem képviselnek, csak tömik a zsebüket, és jól érzik magukat.
Fogadóórát alig, vagy nem is tart. Levélre nem ő válaszol, hanem valaki a nevében, és messze nem a felvetésre, hanem valami általános mellébeszélést.
Ezek tényleg egy qrvaországot csináltak ebből.
Ezért nem járok szavazni, mert semmi értelme, csak elbaxom a vasárnapomat.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html