Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Szombaton nem volt telitalálatos az ötöslottón, így a jövő héten már 1,11 milliárd forintra pályázhatnak a játékosok. A hatoslottó sorsolása pedig vasárnap lesz, ezen a telitalálatos 690 millió forintot érhet.

Mitől függ?

A lottójátékok esetében mindig a főnyeremény összege a legérdekesebb, ám érdemes megnézni, mennyi jut a többi szerencsésnek.

A nyeremények teljes összege az ötös-, a hatos- és a skandináv lottónál is ugyanazoktól a paraméterektől függ. Részben attól, hogy hány tippet adtak le a játékosok az adott héten, van-e az előző játékhétről halmozódó nyeremény és hány nyertes van az egyes nyerőosztályokban.

Mennyi jut?

A nyereményekre kiosztható összeg viszont játékonként más. Az ötöslottó esetében a nyereményekre kiosztható összeg 34 százaléka megy a telitalátosokra. A 4 találatosok 15 százalékot, a 3 találatosok 16 százalékot, a 2 találatosok pedig 35 százalékot kapnak.

A hatoslottónál a teljes összeg 47 százaléka jut azoknak, akik valamennyi számot eltalálták. Az 5 és 4 találatosoknak 9-9 százalék jár, a fennmaradó 35 százalék pedig a 3 találatot elérő játékosoké.

Az idén 20 éves skandináv lottó esetében a nyereményekre szánt teljes összeg 33 százalékát kapják a 7 találatot elérők. Az 6 és 5 találatra 13-13 százalék jut, a 3 találatosok 41 százalékkal részesednek.