Hogyan jön ki a lottónyeremény?

Mindegyik lottójátéknál mások a százalékok. Az ötösnél a nyereményekre szánt teljes összeg 34 százaléka megy a telitaláltosoknak, a hatosnál pedig a 47 százaléka. Lottómatek.
Csernátony Csaba, 2019. szeptember 1. vasárnap, 12:55
Fotó: Napi.hu

Szombaton nem volt telitalálatos az ötöslottón, így a jövő héten már 1,11 milliárd forintra pályázhatnak a játékosok. A hatoslottó sorsolása pedig vasárnap lesz, ezen a telitalálatos 690 millió forintot érhet.

Mitől függ?

A lottójátékok esetében mindig a főnyeremény összege a legérdekesebb, ám érdemes megnézni, mennyi jut a többi szerencsésnek.

A nyeremények teljes összege az ötös-, a hatos- és a skandináv lottónál is ugyanazoktól a paraméterektől függ. Részben attól, hogy hány tippet adtak le a játékosok az adott héten, van-e az előző játékhétről halmozódó nyeremény és hány nyertes van az egyes nyerőosztályokban.

Mennyi jut?

A nyereményekre kiosztható összeg viszont játékonként más. Az ötöslottó esetében a nyereményekre kiosztható összeg 34 százaléka megy a telitalátosokra. A 4 találatosok 15 százalékot, a 3 találatosok 16 százalékot, a 2 találatosok pedig 35 százalékot kapnak.

A hatoslottónál a teljes összeg 47 százaléka jut azoknak, akik valamennyi számot eltalálták. Az 5 és 4 találatosoknak 9-9 százalék jár, a fennmaradó 35 százalék pedig a 3 találatot elérő játékosoké.

Az idén 20 éves skandináv lottó esetében a nyereményekre szánt teljes összeg 33 százalékát kapják a 7 találatot elérők. Az 6 és 5 találatra 13-13 százalék jut, a 3 találatosok 41 százalékkal részesednek.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

ember100, 2019.09.01 23:22

Helló !

Ez mind szép és jó meg tanulságos is .
De az tudja valaki hogy most mennyit von le az állam a megvett szelvényekből befolyt összegből.
Régebben "1957. március 7-én tartották. A szabályzat szerint a 90 szám közül kihúzott 5 szám alapján a fogadók 2, 3, 4, illetve 5 találatért kapnak nyereményt, a befolyt összeg 40%-a a költségvetésé, 60%-a pedig a nyereményalapba kerül."
Ennyi volt most mennyi ?
Mert ezen a játékon csak az állam nyer :) nem is keveset !
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html