Kiderült a magyarok egyik titka - így akarnak meggazdagodni

Úgy tűnik, továbbra is az Ötöslottó-nyereménytől várja a legtöbb magyar a meggazdagodást, de a legtöbb pénzt a Tippmixre költi. Néhányuknak tavaly nagyon bejött a számításuk.
Komócsin Sándor, 2019. július 12. péntek, 08:42
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

Még mindig az Ötöslottóval játszanak a legtöbben, de már nem arra költenek a legtöbbet, hanem a Tippmixre és kaparós sorsjegyre - összegezte a 24.hu a Szerencsejáték Zrt. mérlegéből kitűnő adatokat. A kiadási sorrend a következő:

  • sportfogadás: 231,1 milliárd forint (47 százalék),
  • számsorsjátékok 147,4 milliárd forint (30 százalék),
  • sorsjegyek 111,9 milliárd forint (23 százalék).

A bevételek harmada a Tippmix offline fogadásból jött be, ha hozzávesszük a Tippmixpro online játékot is, a kettő együtt már majdnem a teljes szerencsejáték-bevétel felét adja (46 százalék). A legnépszerűbb játék, az Ötöslottó már csak 8,99 százaléknyi bevétel hoz, így lecsúszott a képzeletbeli dobogóról.

Ugyanakkor még mindig ezt a játékot játsszák a legtöbben: hetente rendszeresen 2,6 millióan, ritkábban 1,9 millióan. Ez majdnem hétszer annyi, mint amennyien a legnagyobb bevételt hozó Tippmixet választják. A két legnagyobb nyeremény is az ötösön volt tavaly: 1,846 és 1,667 milliárd forint.

HOZZÁSZÓLÁSOK