Az első félévben elért 111,4 milliárd forint szerencsejáték árbevétel 23,6 milliárd forinttal több az előző év azonos időszakával összehasonlítva, ez 26,9 százalékos növekedés. A játékosok számára kifizetett nyeremények nettó értéke 58,0 milliárd forint volt. A játékok nettó nyereménnyel csökkentett tiszta árbevétele 53,4 milliárd forint, amely 27,2 százalékkal több, mint egy évvel korábban.

A tavalyi év azonos időszakát meghaladó adózás előtti eredmény 9,6 milliárd forint. Játékadó és nyeremény szja formájában a lottótársaság 23,8 milliárd forintot fizetett be a költségvetésbe. A különféle egyéb adókkal, járulékokkal és díjakkal, valamint a vissza nem igényelhető áfá-val együtt a lottótársaság teljes költségvetési hozzájárulása 32,2 milliárd forint az első félévben.

A növekedés minden játékcsoportban jelentős volt, a fő játékcsoportok - számsorsjátékok, fogadások, sorsjegyek - közötti belső arányok csak kis mértékben változtak. A lakosság jövedelmi helyzetére érzékenyebben reagáló számsorsjátékok esetében a forgalomnövekedésben a lottó főnyeremény halmozódások átmeneti hatása tükröződik. Júniusban gazdára talált Ötöslottó történetének második legnagyobb, 4,1 milliárd forintos főnyereménye. A lottó főnyeremény halmozódás kiváltotta nagyobb érdeklődés, az impulzusvásárlók megjelenése közvetve kihatott a többi számsorsjáték és sorsjegy iránti keresletre. Többlet árbevételt generáltak a havi rendszerességgel szervezett különsorsolások is.

Sportfogadási szempontból kedvező volt az év, a tavaszi nemzetközi kupafordulók, majd a Labdarúgó EB elsődlegesen a bukmékeri típusú fogadások (Tippmix, Tippmax) iránt növelték meg az érdeklődést. A forgalom növekedésének tendenciája visszaigazolja a bukmékeri fogadások nyereményeinek 2008-ban történt eltörlésének indokoltságát. A bukmékeri fogadások 92,5 százaléka a hagyományos, 7,5 százaléka az online értékesítési csatornákon realizálódott az előző évi 5,1 százalékkal szemben. Az időszakban több sorsjegy újdonsággal jelentünk meg. A sorsjegyek kereslete fokozatosan eltolódik a drágább, de nagyobb nyereményt ígérő termékek irányába.

Februárban megújult a Kenó játék. A régebbi típusú terminálok kiváltására folytatódott a terminálcsere program. Fokozatosan megújul a saját lottózói hálózat arculati megjelenése. A jelenleg alternatív értékesítési csatornaként működő interaktív (internet, telefon, SMS) játékrendszerről különválva a bukmékeri internetes fogadás a közeljövőben egy korszerűbb, gyorsabb, kizárólag az interneten elérhető játékkínálattal rendelkező interaktív játékplatformra költözik át. Miközben a hagyományos értékesítési mód dominanciája megmarad, attól függetlenítve lehetőség nyílik egy új játékprofil kialakítására, így élő és a hosszú távú fogadásokra is lehetőség nyílik. Az informatikai szállító késlekedése következtében a projekt befejezése kitolódik.

A közösségi befizetések mellett a nemzeti lottótársaság közvetlenül is segíti különféle sport, kulturális és egészségügyi programok megrendezését. A megváltozott munkaképességű embereknek munkalehetőséget biztosító sorsjegy értékesítő hálózatban mintegy 170 fő dolgozik. Az első félévben a 18,4 milliárd forint játékadó befizetéséből a költségvetésen keresztül 7,1 milliárd forint a Nemzeti Kulturális Alapba, 2,4 milliárd forint a Magyar Nemzeti Filmalapba kerül. A sporttörvény alapján a sport támogatására 2,9 milliárd forint képződött. Közvetlen támogatásra (szponzoráció és mecenatúra) eddig 621 millió forint került kifizetésre. Bár a II. félévben kisebb mértékű forgalomnövekedéssel számolhatunk, 2012-ben a Társaság előző évi teljesítményét várhatóan sikerül meghaladni - olvasható a Szerencsejáték közleményében.