A vádirat szerint a vádlottak 2012. szeptember 19-én a délelőtti órákban látszólag egymástól függetlenül bementek egy V. kerületi óraszalonba, ahol - az előre megbeszéltek szerint - a nő elterelte az alkalmazott figyelmét, miközben társa kicserélt egy több millió forint értékű luxusórát egy ugyanolyan külső jegyekkel rendelkező replikára. A férfi az értékes karórát a táskájába rejtette, majd ezután külön-külön távoztak az üzletből.

Ezt követően a férfi még ugyanezen a napon egy szintén az V. kerületben lévő óra- és ékszerüzletben az eladó figyelmetlenségét kihasználva a fentiekhez hasonló módon kicserélt egy több millió forint értékű karórát egy az eredetihez megtévesztően hasonlító órára, majd távozott az üzletből.

Néhány héttel később, 2012. október 31-én a délutáni órákban a vádlottak egy VI. kerületi óraszalonba mentek be, ahol magukat orosz házaspárnak adták ki, majd az eladók figyelmét megosztották és ezt a figyelmetlenséget kihasználva a férfi itt is kicserélt egy több millió forint értékű karórát egy az eredetihez nagyon hasonlító replikára. A vádlott az eredeti órát a táskájába rejtette, majd vásárlás nélkül távoztak az üzletből.

A kerületi ügyészség a vádlottakkal szemben a vád tárgyává tett bűncselekmények miatt végrehajtandó börtönbüntetés kiszabására, valamint Magyarország területéről történő kiutasításukra tett indítványt a vádiratban.