M0: újabb felújításba kezdenek, jönnek a dugók

Megnyitják az M0 autóút szigetszentmiklósi csomópontjának lehajtóját július 21-én, és ezzel egyidőben megkezdődik halásztelki csomópont felújítása is. A munkálatok ideje alatt, tervezetten 2019. őszig megszűnik a lehajtási lehetőség a csomópontban, így Halásztelek a szigetszentmiklósi csomóponton keresztül közelíthető meg - írja közleményében a NIF Nemzeti Infrastruktúrafejlesztő.
Szabó Dániel, 2019. július 18. csütörtök, 11:07
Fotó: Napi.hu

A szigetszentmiklósi csomópontnál az új betonburkolat állapota megengedi, hogy egy sávon ideiglenesen áthaladjon a forgalom a munkaterületen. Vasárnaptól az 51101 út körforgalmi csomópontja, a Shell üzemanyagtöltő állomás, és a Gastland vendéglátóhely is elérhetővé válik közvetlenül az M0 autóútról.

Viszont egy dugóforrás kiiktatása után jön az új: megkezdődik a halásztelki csomópont valamint az azt megelőző útszakasz pályaszerkezeti felújítása. Itt vasárnap estétől megszűnik a lehajtási lehetőség ebben a csomópontban. A tervezetten őszig tartó munkálatok ideje alatt Halásztelket a szigetszentmiklósi csomóponton keresztül érhetik el a közlekedők.

Az új pályaszerkezet helyének kialakításához a teljes meglévő aszfaltburkolat elbontása szükséges. Ezt követően kezdődhet meg a pályaszerkezet felkészítése az új betonburkolat fogadására. Az új burkolat néhány hetes szilárdulás után éri el a terhelhetőségét, mely időtartamát ki kell várni mielőtt a forgalomból adódó terhelés igénybe veszi, így ebben az időszakban nem folyik majd látható munkavégzés az érintett területeken. Ezen felül pályavilágítási-, forgalomtechnikai-, forgalombiztonsági- és vízelvezető rendszerek rekonstrukciójára is sor kerül - írja közleményében a NIF, amely azt javasolja, hogy az indulás előtt a környékre tartók tájékozódjanak a www.utinform.hu oldalon.

HOZZÁSZÓLÁSOK