Megint változik a forgalmi rend az M0-son

December 8-tól ismét három sávon haladhat a forgalom a Csepel-sziget felől Buda irányába a Deák Ferenc (Hárosi) hídon - közölte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF).
Szabó Dániel, 2019. december 6. péntek, 12:27
Fotó: Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

Az M0 autóút rekonstrukciója során a híd új aszfaltburkolat réteget kapott, a kivitelező elvégezte a dilatációs szerkezetek és a saruk cseréit, valamint a külső acélszerkezeteket, betonfelületeket korrózióvédelemmel látták el. Elkészítették az új szegélyeket, elhelyezték a biztonsági korlátokat, kialakították a korszerű vízelvezetést, illetve kiépítették a szükséges forgalomtechnikai és forgalombiztonsági elemeket - közölte a társaság, amely arról is beszámolt, hogy a szegélyen elhelyezett kerékpárút csúszásgátló bevonatának felhordása, a világítás rekonstrukciója, a zajvédő fal elhelyezése, valamint a híd belső felújítása és az új távfelügyeleti rendszer kiépítése is megtörtént.

A híd északi oldalának részleges megnyitásával december 8-tól a kerékpáros és gyalogos áthaladási lehetőség megszűnik, mivel keresztezné a gépjármű forgalmat. Az időjárási viszonyok függvényében a felújított hídon a gyalogos és kerékpáros közlekedés megnyitása január közepén várható.

Viszont egy ideiglenes forgalomkorlátozás is lesz az M0-son: a szigetszentmiklósi pihenőhelyen december 7-én reggel 7 órától másnap délután 17 óráig az elágazásnál megkezdődik az aszfaltburkolat marása, valamint a kötő- és kopóréteg építése. Az ideiglenes forgalomkorlátozás ideje alatt a Shell üzemanyagtöltő állomás, a Gastland és KFC éttermek a Csepeli út körfogalom felől nem közelíthetők meg, valamint ebből az irányból kihajtani sem lehet majd a Csepeli úti körfogalom felé.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK