A szigetszentmiklósi csomópontnál az új betonburkolat állapota megengedi, hogy egy sávon ideiglenesen áthaladjon a forgalom a munkaterületen. Vasárnaptól az 51101 út körforgalmi csomópontja, a Shell üzemanyagtöltő állomás, és a Gastland vendéglátóhely is elérhetővé válik közvetlenül az M0 autóútról.

Viszont egy dugóforrás kiiktatása után jön az új: megkezdődik a halásztelki csomópont valamint az azt megelőző útszakasz pályaszerkezeti felújítása. Itt vasárnap estétől megszűnik a lehajtási lehetőség ebben a csomópontban. A tervezetten őszig tartó munkálatok ideje alatt Halásztelket a szigetszentmiklósi csomóponton keresztül érhetik el a közlekedők.

Az új pályaszerkezet helyének kialakításához a teljes meglévő aszfaltburkolat elbontása szükséges. Ezt követően kezdődhet meg a pályaszerkezet felkészítése az új betonburkolat fogadására. Az új burkolat néhány hetes szilárdulás után éri el a terhelhetőségét, mely időtartamát ki kell várni mielőtt a forgalomból adódó terhelés igénybe veszi, így ebben az időszakban nem folyik majd látható munkavégzés az érintett területeken. Ezen felül pályavilágítási-, forgalomtechnikai-, forgalombiztonsági- és vízelvezető rendszerek rekonstrukciójára is sor kerül - írja közleményében a NIF, amely azt javasolja, hogy az indulás előtt a környékre tartók tájékozódjanak a www.utinform.hu oldalon.