M1: másfélezer gyorshajtó egy nap alatt

Egy nap alatt 1600 gyorshajtót fotóztak le az M1-es autópályára nemrég kihelyezett automata sebességmérők: mindannyian legalább 30-cal túllépték a megengedett sebességhatárt - írja Népszabadság.
NAPI Online, 2006. december 7. csütörtök, 09:36
Fotó:

A Tatabánya közeli műszer 400 olyan autóst buktatott le, aki több mint 160-nal hajtott, az M1-M7-es sztrádák közös szakaszán elhelyezett pedig 1200 olyat, aki túllépte a 130-at. (Előbbi helyen 130, utóbbin 100 km/h volt a sebességhatár.) A most lebukott autósok még megúszhatják a dolgot, szombattól azonban úgy helyezik el a sebességmérő kamerákat, hogy az az autósok azonosítására alkalmas felvételt készít. Azaz, onnantól nem lehet kibújni úgy a bírság alól, hogy az autós azt állítja: valamelyik hozzátartozója vezetett, és nem kötelező rá terhelő vallomást tenni. A közeljövőben egyébként az M3-as és az M7-as autópályákon is hasonló műszerek keserítik meg az autósok életét, sőt, az M5-ös üzemeltetői is érdeklődnek a sofőrazonosító eszközök iránt.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

ruler, 2006.12.08 14:28

László,
Németországban is van sebességkorlátozás, és még mérik is a betartását, ott is vannak felújításra megérett "dobálós" autópályák és a szezon kellős közepén felújítás miatt hónapokra lezárt szakaszok, 60-80 km/h-s korlátozással. És nem kolbászból fonják a kerítést sem.
Én egyetértak azzal, hogy bizony szűrjék ki a jelentősen gyorsan hajtókat és gazdagodjon meg rajtuk a rendőrség!
Abban viszont egyetértek Veled, hogy az általad említett söpredék begyűjtése is menjen vége, pl. a pályán a gyorshajtóktól befolyó összegből.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Rilac, 2006.12.07 10:21

Nagyon örülök, hogy rendőrségünk komoly erőket fordít mellékes feladatokra. Németországban, ahol nincs sebességkorlátozás, de vannak utak, sokkal jobb a baleseti statisztika!!! Jobban örülnék, ha azt hallanám, hogy letartóztatták például az ételmérgező cimkegyár tulajdonosait és vezetőit!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html