Hosszú hétvége: százezres bírságot kap az, aki pofátlanul közlekedik az M7-esen

A leállósávok használatát ellenőrizik a rendőrök a hosszú hétvégén az M7-es autópályán, a szabálytalanság szankciója 100 ezer forint - mondta az MTI szerint Óberling József rendőr ezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) Közlekedésrendészeti Főosztályának vezetője.
Domokos Erika, 2020. augusztus 19. szerda, 15:41
Fotó: Napi.hu

Az ellenőrzés szerdán 14 órakor kezdődött a sztráda fővárosból kifelé vezető szakaszán Budapest térségében, továbbá Pest, Fejér és Veszprém megyében. A rendőrök civil járművekből és drónokról is figyelik az autópályát.

A leállósáv szabálytalan használata esetén az intézkedő rendőrnek nincs mérlegelési lehetősége, a bírság egységesen 100 ezer forint - mondta a rendőr ezredes.

Vannak, akik a leállósávban próbálnak mások elé kerülni, ami nem csupán bosszantó, de nagyon veszélyes is. Amikor valaki az álló kocsisorból kanyarodik a leállósávba, nem számít arra, hogy mögötte szabálytalanul, nagy sebességgel érkeznek, és ez a helyzet könnyen a balesethez vezethet - figyelmeztetett a szakember.

Az ellenőrzés a tisztességes többség érdekét szolgálja és szemmel láthatóan találkozik az autósok nagy részének igényével. Egy hete már volt hasonló ellenőrzés: akkor a szabályosan közlekedő autósok tapssal jutalmazták a rendőri intézkedéseket - jegyezte meg Óberling József.

A hosszú hétvége utolsó napján a rendőrök már elsősorban az M7-es Budapest felé vezető szakaszán ellenőrzik a jobbra tartás, párhuzamos közlekedés szabályainak betartását - mondta a szakember.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

na4, 2020.08.20 09:50

@efi99: Már réges régen ezt kellett volna tenni. Remélem a civil rendőrautók számát megszázszorozzák.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

efi99, 2020.08.19 21:09

Végre rájöttek, hogy ellenőrizni kizárólag civil autóval érdemes.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html