Ma borászatot vett Mészáros Lőrinc - egy nála is gazdagabb milliárdostól

A felcsúti polgármester ezúttal egy balatoni borászatot szerzett meg: a Canter Borházat Demján Sándortól, a Gránit Bank tiszteletbeli és örökös elnökétől.
Szabó Dániel, 2017. augusztus 16. szerda, 10:15
Fotó: MTI Fotó

Már tavasszal terjedt pletyka a Balaton-felvidéki borászok között, hogy Mészáros Lőrinc a tó környékén vásárolna szőlőket, esetleg egy borászatot. Annak is híre ment, hogy Demján Sándor magyar milliárdos valamely szőlészeti érdekeltségére vetett szemet, akkor a Badacsonyi Pincegazdaság Zrt.-t tartották valószínűbb beszerzésnek, végül az üzlet annyiban megvalósult, hogy a társaság két ingatlanját vásárolták meg.

A Zoom.hu viszont megtudta, nem ezt a céget, hanem a Canter Borház Kft-t szerezte meg a felcsúti polgármester, gázszerelőből lett milliárdos a Búzakalász 66 Felcsút Kft. nevű mezőgazdasági érdekeltségén keresztül. A lap szerint jó vételt csinált az üzletember (aki a Napi.hu kiadásába megjelenő A 100 leggazdagabb 2017 friss listája szerint 120 milliárd forintos becsült vagyonnal az ötödik legmódosabb magyarnak számít - ráadásul az ő vagyona nőtt abszolút és relatív mértékben is a legtöbbet az utóbbi egy esztendőben az élmezőnyben): néhány éve több mint 400 millió forintot költöttek a borászat fejlesztésére, nagyrészt a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal pályázatán elnyert támogatásból.

Ahogy arról két éve már a Napi.hu beszámolt, a Canter Borház saját kezelésű területei Tihanyban a Farkasverem dűlőben (az itt termő szőlőkből rozék készülnek), Dörgicsén (a kék szőlőkből merlot és cabernet sauvignon készül) és a Somlón találhatók (itt juhfark, olaszrizling, furmint, hárslevelű és tramini készül). A cég saját borcsaládjai a Dandelion és a Magnus sorozatok. A zánkai borház 2012-ben indult, csúcsborait 2014-ben mutatta be.

Demján pedig vigasztalódhat a Badacsonyi Pincegazdasággal. Ehhez két borcsalád is tartozik: a Balatoni Csipkés és a nagy-somlói borok. (Demján Sándor becsült vagyona A 100 leggazdagabb 2017 friss listája szerint 160 milliárd forintra tehető, ezzel a negyedik legtehetősebb magyar, aki azon kevesek egyike az országban, akinek még több pénze van, mint Mészáros Lőrincnek.)

A mostani beszerzés Mészárosnak már az ötödik boros befektetése. Többek közt van szőlője Tokajhegyalján, hozzá köthető például a bodrogkeresztúri Dereszla pincészet is, ezt Dunai Györgytől, a Betonútépítő Zrt. és az EuroAszfalt Kft. tulajdonosától szerezte meg.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Fricibacsi2, 2017.08.16 13:37

@V0LE:
""A Zoom.hu viszont megtudta, nem ezt a céget, hanem a Canter Borház Kft-t szerezte meg"

A pina.hu holnap meg megtudja hogy mégsem a Canter Borház Kft-t szerezte meg, hanem egy harmadikat.
Hiába no, pontosak ezek a infók
Nem osztogatnak, hanem fosztogatnak, nem Moszkvában hanem Jerevánban tipikus esete.

Irigylem ezt a Mészérost, csak jár és egyik nap megvesz egy szállodát a Balatonon, másnak Tatabánya főterét veszi meg, utána napon a fél Velencei tavat, majd egy pincészetet,közben nyer két közbeszerzést, majd hotelt vesz Ausztriában, majd luxusvillát Horvátországban.... majd nyer megint egy közbeszerzést.
Ez így megy minden nap, LEALÁBBIS A BALLIB MÉDIA SZERINT.

Megértem, hogy valakinek ennyi pénze van, de hogy ideje ennyit vásárolni.
No de hogy épülnek meg az állítólagos 1000 milliárdos közbeszerzések és közben működteti a több száz, vagy ezer KFT-t, szálloda stb-t, MIKÖZBEN VÁSÁROLGAT???

BALLIBSIK, NEM HIÁNYZIK A VÁLASZ? ))))
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Bahnsteig_Eins, 2017.08.16 13:17

@Fricibacsi2: az egy dolog, hogy igazi fideszbirkaként olvasni se tudsz, de a nagyobb gond, hogy a magadfajta féleszű analfabéták választanak kormányt az írástudó társadalomnak is. Igaza volt Dúró Dórának hogy legalább nyolc elemihez kellene kötni a választójogot.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

V0LE, 2017.08.16 11:57

@stricibacsi2: Meg a fidiotakra is szegyent hozol, annyira hulye vagy.
Meszaros vette meg a Canter Borhaz Kft -t. Termeszetesen szemelyesen, hanem az egyik cegen keresztul, ez a Buzakalasz.

Nem csoda hogy mukodik a fideszes egybites propaganda, ha ennyi a hulye Mo -on...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Fricibacsi2, 2017.08.16 11:12

Megint a nagy ködösítő szöveg.

"A Zoom.hu viszont megtudta, nem ezt a céget, hanem a Canter Borház Kft-t szerezte meg a felcsúti polgármester, gázszerelőből lett milliárdos a Búzakalász 66 Felcsút Kft. nevű mezőgazdasági érdekeltségén keresztül. "

Akkor most mit vettek meg? Ki vagy melyik cég a vevő, vagyis az új tulajdonos???
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html