Szintén a zárószavazás tehet pontot az Országos Érdekegyeztető Tanács megszüntetésének ügyére a Nemzeti Gazdasági és Társadalmi Tanács megalakításával, s emellett a külföldi rendszámú autók magyarítását lehetővé tevő javaslat is áteshet az utolsó szavazáson.

A módosítókról szavaznak egy sor más törvénynél − itt a végszavazás a jövő héten valósulhat meg. Ebbe a körbe tartozik az ingatlanpiac élénkülésével is kecsegtető szabályozott ingatlanbefektetési társaságok megalapításáról szóló törvény, de a chipsadó, az alacsony keresetűek kötelező béremeléséről szóló javaslat s a közbeszerzési törvény is. Szintén az első körös szavazása lesz a költségvetési törvénynek, amely véglegesíti a februárban bejelentett zárolásokat, s a kiemelt cégek csőd- és felszámolási eljárásának kialakítását célzó javaslatnak is.

A parlament alkotmányügyi bizottsága hétfő délelőtt hallgatja meg Paczolay Pétert, akinek alkotmánybírósági elnökké jelölését ellenszavazat nélkül - 13 igen és két jobbikos tartózkodás mellett - támogatta az Országgyűlés illetékes eseti bizottsága. A június 6-án elfogadott alkotmánymódosítás értelmében a hivatalban lévő Paczolay Péter július elején lejáró Ab-elnöki mandátuma szeptember 1-jéig meghosszabbodott.