BUX
38240

Ma kiderülhet, megépül-e a debreceni focistadion

Húszezer fős stadiont építenek 12,5 milliárdért Debrecenben - ha ma eredmény hirdetnek a pályázaton. A nagyerdei létesítménynek jövő tavaszra kell - kellene elkészülnie, de erre csak akkor van esély, ha a kiválasztott cég gyorsan munkához láthat, és a vesztesek nem támadják meg a pályázat eredményét

Szakonyi Péter, 2013. január 14. hétfő, 12:56

Többszöri halasztás után idén tavasszal talán elkezdődhet az új debreceni stadion építkezése. A korábbi tervek szerint erre már 2012 nyarán, majd őszén sor kerülhetett volna, de a kivitelezési pályázat eredményhirdetése a mai napra tolódott. A nyílt, uniós szintű közbeszerzési eljárás során kiválasztott cégnek a munka befejezésére 15 hónap áll  rendelkezésre - az átadásra pedig a legjobb esetben  2014 márciusában kerülhet sor. (Ezzel egyidőben tervezik a budapesti Várkert bazár felújítását, a Fradi pálya megépítését és a Kossuth tér átalakításának befejezését is!)

A "Loki" új Nagyerdei Stadionjában 20 ezer néző foglalhat helyet és itt lesz a város legnagyobb, 1500 főt befogadni képes, rendezvényterme is. Sőt, az elképzelések szerint itt rendeznék meg a jövőben a híres Virágkarnevált és a Campus Fesztivált is. A nettó 12,5 milliárd forintba kerülő - költségvetési pénzből épülő - stadion építkezéséhez kapcsolódik majd a városrész  -  a Békás-tó, a Víztorony és az Új Vigadó környéke - átépítése és a közlekedési útvonalak átalakítása is. A korábbi bejelentések szerint a vasútállomásnál tervezett közlekedési csomópontot nemzetgazdasági szempontból kiemelt beruházásnak nyilvánították.