Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A "Minősített Magánegészségügyi Szolgáltató" védjegyet és a védjegyzéshez szükséges tanúsítási folyamatot a legnagyobb hazai privát egészségügyi vállalkozásokat tömörítő érdekvédelmi szervezet, a Primus Egyesület szakmai iránymutatásával egy négytagú minősítői konzorcium és egy próbavásárlásokat végző szolgáltató alakította ki. A független szakmai auditorok által végzett szigorú tanúsítási folyamatot elsőként az egyesület tagjánál folytatják le 2019 végéig, ezután bármely szolgáltató kérheti.

A Primus rámutatott: a védjegy segít a pácienseknek abban, hogy a magasabb minőségben és szolgáltatási színvonallal dolgozó szolgáltatókat választhassák. A védjegy használata így jelentős versenyelőnyt nyújt az évi 300 milliárd forintos - ma még rendkívül heterogén színvonalú - hazai magánegészségügyi piacon működő minőségi szolgáltatóknak.

A Primus Egyesület alapító tagjainak auditálása után a privát szolgáltatók méretüktől függetlenül kérhetik a tanúsítási eljárást. Az a vállalkozás, ahol a próbavásárláskor elmulasztanak számlát adni, vagy hálapénzt fogadnak el, nem szerezheti meg a védjegyet. További kizáró ok a szükséges engedélyek hiánya, a feketén foglalkoztatott munkaerő, illetve az is, ha a szolgáltatónak nincsen felelősségbiztosítása.