Román cég vásárolta be magát a magyar magánegészségügybe

Magyarországon terjeszkedik a legnagyobb román egészségügyi magánszolgáltató, a Medlife, amely szerdán jelentette be, hogy többségi részvénycsomagot szerzett a Rózsakert Medical Centerben.
Szepesi Anita, 2019. január 30. szerda, 15:08
Fotó: Pixabay

A Bukaresti Értéktőzsdén jegyzett, román vállalkozók által alapított Medlife 51 százalékos részvénypakettet vásárolt a Rózsakert Medical Centerből, amely Magyarországon az első tíz legnagyobb piaci szereplő közé tartozik - közölte a román vállalat. A tranzakció értékét nem hozták nyilvánosságra.

A Rózsakert Medical Center (RMC) évente 40 ezer beteget szolgál ki, 2001-ben alapították, 18 év működés után 250 orvost és nővért foglalkoztat, 2017-ben 4,2 millió euró árbevételt ért el.

Mihai Marcu, a Medlife vezérigazgatója az MTI tudósítása szerint elmondta, hogy a magyarországi egészségügyi magánszolgáltatások piaca fejlődőben van, ezért jó befektetési és terjeszkedési lehetőségnek tartják a belépésüket.

A Marcu család által alapított vállalat elsőként Magyarországot választotta külföldi terjeszkedésre.

Tavaly az első kilenc hónapban a Medlife árbevétele elérte a 606,16 millió lejt (127,5 millió euró), ami 32 százalékkal volt nagyobb az előző év azonos időszakához mérten. A Medlife Románia valamennyi régiójában működtet kórházakat és járóbeteg-rendelőket.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

europeer, 2019.01.30 15:36

Magyarország jobban teljesít mi?
Csak épp megvesznek minket a románaok.
Jönnek ide nosztalgiázni. Van itt egy ceausescu, és az egészségügyünk pont olyan állapotban van mint a román volt.
Épp ma van tele a tököm megint a románokkal, mert most is épp 3 román rendszámú autót látok előttünk a parkolóban.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html