A Mol érdekeltségétől vásárol új buszokat a BKV

Az Inter Traction Electrics Kft. (ITE) nyert a Budapesti Közlekedési Vállalat Zrt. (BKV) új autóbuszokra kiírt tenderén: húsz-húsz új dízel szóló és csuklós busz érkezik - írja a Világgazdaság.
Szabó Dániel, 2019. augusztus 28. szerda, 08:38
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel - Illusztráció.

Az Inter Traction Electrics Kft. (ITE), debreceni gyártókapacitással rendelkező cég nyerte a BKV buszbeszerzési tenderét, így újabb Mercedes-Benz Conecto járművek állhatnak forgalomba a fővárosi tömegközlekedésben. A társaság az ITK Holding Zrt. leánya, amelyben a Mol Nyrt. tavaly nyáron szerzett többségi részesedést - hívja fel a figyelmet a lap.

Még márciusban írtak ki tendert a húsz szóló és csuklós buszra, amire két ajánlat érkezett - egy-egy a CS-Process Kft. és az ITE részéről -, de mindkettő hiánypótlásra szorult. Ezt május második felében tették meg az érintettek, viszont az elbírálás után a CS-Process jelentkezését érvénytelennek minősítették, a döntéssel szemben a cég jogorvoslati eljárást kezdeményezett, ami június 11-én zárult, de az ITE lett a végső győztes ezután is.

A tender értéke a Magyarbusz info számítása szerint nettó 18,5 milliárd forint lehet: a szóló buszokért nettó 8,2 milliárd forintot, a csuklósokért pedig nettó 10,3 milliárd forintot fizethet a fővárosi közlekedési vállalat. Van még egy 2022-ig szóló opciós lehetőség is további 80 busz beszerzésére. Márciusban állhatnak forgalomba az új járművek.

HOZZÁSZÓLÁSOK