Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az Inter Traction Electrics Kft. (ITE), debreceni gyártókapacitással rendelkező cég nyerte a BKV buszbeszerzési tenderét, így újabb Mercedes-Benz Conecto járművek állhatnak forgalomba a fővárosi tömegközlekedésben. A társaság az ITK Holding Zrt. leánya, amelyben a Mol Nyrt. tavaly nyáron szerzett többségi részesedést - hívja fel a figyelmet a lap.

Még márciusban írtak ki tendert a húsz szóló és csuklós buszra, amire két ajánlat érkezett - egy-egy a CS-Process Kft. és az ITE részéről -, de mindkettő hiánypótlásra szorult. Ezt május második felében tették meg az érintettek, viszont az elbírálás után a CS-Process jelentkezését érvénytelennek minősítették, a döntéssel szemben a cég jogorvoslati eljárást kezdeményezett, ami június 11-én zárult, de az ITE lett a végső győztes ezután is.

A tender értéke a Magyarbusz info számítása szerint nettó 18,5 milliárd forint lehet: a szóló buszokért nettó 8,2 milliárd forintot, a csuklósokért pedig nettó 10,3 milliárd forintot fizethet a fővárosi közlekedési vállalat. Van még egy 2022-ig szóló opciós lehetőség is további 80 busz beszerzésére. Márciusban állhatnak forgalomba az új járművek.