Magyar cég szállíhatja a rendőrségi helikopterek pótalkatrészeit

Egy amerikai cég előtt a HeliControl Kft. nyerte a Készenléti Rendőrség helikopter-alkatrészekre kiírt tenderét - derül ki a Közbeszerzési Értesítőből.
Németh Géza, 2018. augusztus 8. szerda, 06:40
Fotó: Pixabay

A kiírás szerint a nyertes cégnek a Készenléti Rendőrség használatában lévő helikopterek üzemeltetéséhez - meghibásodás, elhasználódás vagy üzemidő lejárta miatt kiszerelt - alkatrészek pótlásához és a raktári készlet szinten tartásához szükséges alkatrészek, berendezések, eszközök, karbantartó anyagok beszerzését kell biztosítania egy keretmegállapodásban.

A rendőrségi helikoptereket egyébként az amerikai MD Helicopters, Inc. gyártja.

Az ajánlatkérő legfeljebb a 868 millió forintos keretösszegnek megfelelő, összesített értékű egyedi szerződés megkötésére jogosult, azonban a keretet nem köteles kimeríteni.

Ajánlatot tett még, de nem nyert az USA Delaware államában székhellyel rendelkező International Defense & Aerospace Group.

Az utóbbi időben a magyar haderő is több repülőgépet vásárolt állítólag csapatszállításra.

Képünk csupán illusztráció, forrás: Pixabay.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

matura, 2018.08.08 09:28

Megint a magyar mutyi, sikerült becsempészni egy fideszes ravasz céget, majd ők szállítanak, mit is? nyilván jobban értenek az USA helikopterekhez, mint a gyártók, tudják mikor mi kell hozzá a javításhoz, nem, hanem majd ők bízzák meg az amerikaiakt, hogy baksisért ugyanazt csinálják, a hülye köznép, akinek ilyen farkas flórián kell, majd fizet többet.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html