Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) parlamenti államtitkára kedden Budapesten sajtótájékoztatón közölte, hogy a kormány 800 millió forinttal támogatja az irodabútor-gyártó vállalat beruházását. Magyar Levente a kormányzati segítséget azzal indokolta, hogy a Bock Hungária mélyen integrálódott a magyar gazdaságba, szervesen kapcsolódik a helyi ipari háttérhez és a beszállítók hálózatához.

A német csúcsipar térnyerésével Magyarország sokat nyer, a Bock belföldi vállalata ráadásul magas hozzáadott értékű termelést telepít Veszprém megyébe - tette hozzá az államtitkár. A cég - mint mondta - a kormányzati törekvésekkel összhangban fejlesztési, kutatási és tervezési tevékenységet hoz, a beruházás a cégvezetés és a minisztérium egyeztetése után egy évvel már meg is kezdődött.

Frank Eidmann, a Bock Hungária ügyvezetője a növekvő megrendelői és vevői igényekkel magyarázta a beruházást. Ennek során - tette hozzá - új gyártócsarnok épül, a gépsorokat pedig robottechnológiával korszerűsítik.

A térség országgyűlési képviselője a beruházást üdvözölve megjegyezte, hogy a Bock nem csupán összeszerelő üzem, hiszen a gyártás mellett új technológiákat is fejleszt. A Bock Magyarországon készült fejlesztéseit világszerte alkalmazzák, Kovács Zoltán (Fidesz-KDNP) ezért abban bízik, hogy a vállalattal hamarosan stratégiai együttműködés is születhet.

Az irodabútorok és alkatrészek gyártásában piacvezető Bock csaknem ezer munkavállalót foglalkoztat Magyarországon, amely így a legjelentősebb termelési helyszín a cégcsoporton belül. Szakmai befektetőként 1996-ban jelentek meg belföldön, a noszlopi telephelyen 2002-ben, az ajkai üzemben pedig 2010-ben indították meg a termelést. A Bock Hungária 2017-ben 10,7 milliárd forintot meghaladó árbevételt ért el. A vállalatcsoport Magyarországon és Németországon kívül Kanadában és Kínában is működtet gyárakat.