Útfelújítások kezdődnek az ország valamennyi megyéjében

A Magyar Falu Programban éves szinten, országosan 50 milliárd forint értékben 89 szakaszon 250 kilométeren indulhatnak teljes körű útfelújítási projektek - adta hírül a Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Szász Péter, 2019. augusztus 5. hétfő, 12:17
Fotó: Getty Images

Ezek a programok elsősorban a a mellékutak helyreállítását célozzák meg. Az egyes projektek esetében, a munkák nagyságrendjétől függően 30-tól 180 napos átfutási idővel végezhetnek a szakemberek a teljes körű felújítási munkákkal.

Általánosságban elmondható, hogy új alapréteget építenek be, a lokálisan teherbírását vesztett felületeken a rossz burkolatot elbontják és új teherbíró pályaszerkezetet építenek be. A pályaszerkezet cseréket követően kiegyenlítő réteget építenek be, megszüntetik a meglévő burkolat egyenetlenségeit, majd erre a felületre új kopóréteget terítenek.

A munkák része lesz az árkok tisztítása és a vízelvezetés helyreállítása, az útburkolati jelek felfestése és a táblák cseréje is.

A munkálatok általában félpályás korlátozás mellett történnek, így érdemes előre tájékozódni. Az ország mind a 19 megyéjében lesznek útfelújítási munkák, a projekteket összefoglaló térkép és projektlista itt érhető el.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Sorathul, 2019.08.05 14:25

Ha minden napra jutna egy ilyen "útfelújítás program" (nem számolva a 30-180 napos munkával), akkor is két évig csinálhatnátok folyamatosan, mire körbeérnétek minden úton.
Az árat azt meg hagyjuk inkább.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html