Tisztelt Olvasónk! Ezúton tájékoztatjuk, hogy a Magyar Idők napilap nevet vált, 2019. február 6-tól Magyar Nemzet néven fog megjelenni - olvasható a Magyar Idők szombati számában az 24.hu szerint.

Ezzel egy furcsa transzformáció megy végbe: a Magyar Idők eredetileg a Napi Gazdaságból alakult meg 2015. szeptember 1-én, miután épp négy éve, 2015. február 6-án felállt a Magyar Nemzet, a HírTV és a Lánchíd Rádió több munkatársa, majd közösen hozták létre az új jobboldali napilapot.

A Magyar Nemzet tavaly áprilisban a parlamenti választások után szűnt meg, miután a korábbi tulajdonos Simicska Lajos bezáratta azt. Később a médiaérdekeltségeivel minden cégét eladta. Először Nyerges Zsolt vállalkozónak, majd később azokat is tovább értékesítették.

A névváltásra azután kerül sor, hogy több száz médiaterméket a különböző tulajdonosaik felajánlottak a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítványnak (CEPMF) még tavaly decemberben. A G-napkor a Magyar Nemzetet elhagyó újságírók egyik vezetője épp az a Liszkay Gábor volt, akit az alapítvány kuratóriuma a médiavállalkozások jövőbeli működtetésével kapcsolatos feladatok ellátására kért fel 2018 végén.