Indulhat a vidéki kisposták bezárási hulláma?

Racionalizálni fogja több vidéki kisposta működését a Magyar Posta Zrt. és a Takarékbank, ugyanis több száz olyan település van Magyarországon, ahol a mind a két vállalatnak van kirendeltsége.
Szász Péter, 2020. június 15. hétfő, 16:30
Fotó: Napi.hu

A Magyar Posta és a Takarékbank összesen közel 3500 fiókot működtet országszerte, jelentős részben olyan településeken, ahol a kirendeltségek nyereséges üzemeltetése egyre kevésbé biztosítható. Több száz olyan település van, ahol a posta és a Takarék Csoport is saját kirendeltséget üzemeltet - írja a két cég.

Közleményük szerint a Takarékbank teljesen automatizált fiókjának kedvezőek az ügyféltapasztalatai. Itt banki szolgáltatásokon túl az ügyfelek sárga csekkes befizetéseiket, valamint postai csomagok feladását és átvételét is intézhetik.

A Magyar Posta így továbbra is biztosítani tudja a kistelepüléseken élő lakosság hozzáférését a postai szolgáltatásokhoz saját és együttműködő partner fiókjaiban a kézbesítési feladatok ellátása mellett.

Lapunk már tavaly októberben megírta, hogy 300 postai hivatalra kerülhet lakat. A bezárások terve ráadásul még régebbre nyúlik vissza, Szarka Zsolt, a Magyar Posta volt vezérigazgatója már 2016-ban arról beszélt, hogy a posta jelenleg végzi azt a felmérését, ami alapján eldöntik, hogy melyik 10 ezer fő alatti településen működnek együtt a takarékokkal.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

melos, 2020.06.16 08:41

@melos: Hja és akkor nem beszéltünk a papír alapú postai kincstárjegyekről azokkal mit fog csinálni a "digitális önműködő bankfiók" ?? Tavaly év végén indult a "szuperállampapír" postára szabott papír alapú verziója - https://www.allampapir.hu/allampapirok/MAPP_F/ - ha nincs falusi kisposta, ahol váltották, akkor ezekkel mi lesz ?? menjenek 20-40 km-t az emberek hogy találjanak egy postát, vagy a "digitális automatizált bankfiókban" huzzák le a wc-n?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

melos, 2020.06.16 08:37

A fideszesek megint a hozzá nem értés megfelelő szintjén állnak, ahogy az rendszerint lenni szokott. Azokon a helyeken ahol a kisposta veszteséges valószínűleg nemigen lesz takarék helyette, ugyanis azokat már bő másfél éve bezárták. Pl. a Nyugat takarék pont azért zárt be egy rakás fiókot - https://www.kisalfold.hu/sopron-es-kornyeke/telepulesek-bank-nelkul-sopron-kornyeken-5687512/ - a megyében anno merthogy ott úgyis van kisposta. Mondjuk ezen posták jelentős részben pont nem voltak kijelöltek számlaügyintézésre... Arról nem is beszélve hogy épp tavaly év végén szervezték ki a posta alól az értékpapír részleget a takarékhoz, tehát még ahol volt is számlakezelés azt is vagy korlátozták értékpapírmentes verzióra vagy be is szüntették a postán.. https://www.napi.hu/magyar_vallalatok/tobb_tizezer_magyar_posta-ugyfel_penzet_csatornazzak_at_226_milliard_forintos_vagyon_a_tet.691779.html. Szóval ebből így nemigen lesz falusi kispostabezárás, mivel aminek helyette mennie kellene (takarék) azt már másfél éve becsukták a kis falvakban... Úgy tűnik valamelyik fideszes magát döntéshozónak mondó tökkelütött elfeletette a másfél évvel ezelőtti takarékbezárási hullámot. Szóval csak a szokásos hozzá nem értés fidesz szinten... nincs itt semmi látnivaló. a lényeg nemigen lesz így országos kispostabezárási hullám... Megyében a "legviccessebb" takarékbezárás talán a kópházi volt, ahol többhónapos fúrás-faragás után felújították a postával szomszédos takarék épületet, majd rögtön be is zárták a felújítás vége után egyik pillanatról a másikra... A helyi kisposták egy csomó olyan feladatot is ellátnak a falvakban amire egy akár automatizált bankfiók is alkalmatlan. Pl. a lottóforgalmazás. szinte minden falusi postán van már lottóterminál is. ... ráadásul a nyugdíj-kézbesítés, levél-kézbesítés sem megoldott ha nincs kisposta ahonnan elindulhatnak a bicajos postások....stb. nem csak GLS-ből meg futárszolgálatból áll a világ...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

europeer, 2020.06.15 20:29

Marcipán ceausescu falurombolási programja reinkarnálódott Magyarországon.
Vasútvonalak bezárása, posták megszüntetése, fűtési módok korlátozásának lengetése, udvari égetések tiltása, stb.
Milyen falvakat akar látni a faluból a fővárosba vándorolt gyüttment politikai kör?
Hát kérem, térkövezett udvarokat, csicsás házakat, amelyekből buszokkal vagy autókkal bevándorolnak a multikba daugozni a népek.
Nem kell már az őstermelő se, mert még úgy élne meg valahogy, hogy otthon dolgozik, s eladja a termését. Az nem jó, mert nincs a multiban forgás. Mert a multiknak mindig az új hús kell, mert támogatja a gyüttment politikai kör az új felvételt.
A nagy fluktuáció egyik oka, hogy amikor létszámbővítésre támogatást adnak, akkor bővít, majd határidő lejárta után kirúgja a bővítményt, s majd kezdődik elölről.
Akit kiraknak az egyik multitől, megy a másikba, ahol igénybe veszik rája a támogatást. És egy idő után a HR-es a szemére veti, de sok munkahelyed volt. Ja bazmeg, a kollégád rakott ki, nem tudod miért? Pont azért, amiért te itt.
S lőn világosság! A céges múltat firtató HR-es karrierlistáján az látható, hogy alig 28-30 éves, de már 8, azaz nyolc helyen volt ilyen-olyan-amolyan manager vagy HR-es. Vagyis közel évente húzott másik céghez a vándormadárka. Nála ez karrierépítés, a melósnál meg vándorlás.
Na szóval vándoroltatják a népeket. Faluból céges járattal, mert a falvak tele vannak házak előtt parkoló céges járatokkal.
Nem traktorral, hanem vándorlást lehetővé tevő gépjárművekkel.
Nem kell a falu, mert a termőföldet is multikkal meg raktárakkal vetik be. Gyorsan nőnek, sem locsolni, sem permetezni nem kell.
Aki meg még őstermelni akar, annak igazolvány, kamarai tagdíj, önkormányzat, nav, könyvelő, havi rabló járulékfizetés minimum alapon, s nem jövedelem alapon mint egy rendes országban.
Meg ahogy korábban nálunk is volt. Kiment a kisgazda a piacra, eladta, nyugtát adott, fizetett egy kis járulékot meg adót a nyugta alapján, s mindenki elégedett volt. Őstermelő, vásárló, akkori kormány.
Rabló vadkapitalista multitámogató qrmány a falusiakat is a gépi rabszolgasoron akarja látni.
És a mezőkön is a fegyenctelepet szereti, nem a termést.
A multiknál, multiktól havonta van szüret. Szüreti bál pedig azoknál, akik közel állnak a politikusokhoz, NyERik a pályázatokat.
Nemcsak gazdagodnak ettől, hanem okosodnak is.
be szép ez így
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

rigolya, 2020.06.15 20:14

Vajon a gerinctelen fidesznyikek mi ellen böfögtek 2010 előtt az emútnyócév során:
- Vasúti szárnyvonalak bezárása
- Kisposták bezárása
- Tandíj bevezetése
- Vizitdíj bevezetése

A gerinctelen fidesznyik orbánia mind bevezeti ugyanezeket amikor kormányon van!

o1g
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

na4, 2020.06.15 18:16

A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html