Drágul több szolgáltatás a Magyar Postánál

Több belföldi és nemzetközi csomagtermék díjszabását módosította a Magyar Posta július elsejétől, a csomagautomatáknál pedig differenciálta a díjat a kihasználtságuk optimalizálása érdekében - írja az MTI.
Szabó Dániel, 2019. július 1. hétfő, 12:46
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

A lakossági csomagterméknél a postacsomag ára maradt a legalacsonyabb, 2 kilogrammos súlyig 1550 forintról 1630 forintra változott július elsejétől. Az üzleti csomag esetében a szintén 2 kilogrammos súlyhatárig, 70 forintos emeléssel 1860 forint lett a kézbesítés díja - derül ki a július 1-től hatályos díjszabásokból.

A csomagautomatákra küldött csomagok árát a korábbiaktól eltérően súlykategóriánként differenciálta a Magyar Posta annak érdekében, hogy optimalizálja az automaták kihasználtságát. A szolgáltatás díja 2 kilogrammig továbbra is 890 forint maradt, 10 kilogrammig 1030 forint, 20 kilogrammig 1340 forint lett.

Változott a törékeny és terjedelmes extraszolgáltatások árazása is. A két szolgáltatás elválik egymástól, a törékeny felár 100 százalékról, 75 százalékra csökkent, és többletszolgáltatásként bevezették az időgaranciát.

A belföldi árakkal párhuzamosan változtak az egyes nemzetközi csomagszolgáltatási díjak is. A részletes ártáblázatot ezen a linken találja meg.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

OklevelesNaiv, 2019.07.01 16:21

A többletbevételből mehetne zsé a dolgozóknak (neeeeeeeeem, a főnököknek nem, ők már így is túl vannak tömve dellával), lenne rendes munkaerő, szolgáltatás, és lehetne emelni az árakat...
...oh, wait, de hiszen már emelték az árakat!
Jah, akkor toll a fülükbe!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html