Ahogy azt korábban a Napi.hu is megírta, a Postás Szakszervezet (PSz) sem írta alá a bérmegállapodást az állami vállalatnál. Helyette levelet írtak Bártfai-Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszternek, amelyben plusz forrást kértek a béremelésekhez.

Az állami vállalatnál 3 éves bérmegállapodás van érvényben, a 2019-re rögzített százalékos mérték pedig legalább 6 százalék. A szakszervezetek ezt most nem fogadták el, szerintük a 2017-ben kötött bérmegállapodás felett már eljárt az idő és két számjegyű béremelést követelnek.

Ezt az igényt utasította most vissza a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter, mondván az állam, mint tulajdonos a hároméves bérmegállapodás betartását várja el az aláíró felektől - számol be a Magyar Nemzet.

Arra is felhívta a figyelmet, hogy az uniós jogszabályok sem engednék az állami segítséggel történő keresetfejlesztést, hiszen postai piac liberalizációja óta a társaság teljeskörűen versenypiaci szereplőnek minősül, ennek állami támogatása pedig sértenék az uniós versenyjogi szabályokat.