A Magyar Posta több szolgáltatása leáll 32 órára

A hétvégén informatikai karbantartás lesz a posta hálózatán, ezért nem lesznek elérhetők gyakran használt online funkciók.
Szabó Dániel, 2019. június 21. péntek, 18:05
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy a megadott időszakban az informatikai karbantartás következő szakasza zajlik. Ezen a hétvégén az online szolgáltatások (például: nyomkövetés és más ÉnPostám alkalmazások) nem lesznek elérhetők - közölte weboldalán a Magyar Posta.

Az ÉnPostámban számos kényelmi funkció érhető el, így akár időpontot foglalhat ügyintézéshez, vagy a webshopban vásárolhat postakész termékeket, előfizethet folyóiratokra, nyomtatványokat szerezhet be.

Fontos tudnivaló, hogy a posta a hónap elején riasztást adott ki: csalók értékes nyereményeket, számos esetben mobiltelefont ígérnek nem létező nyereményjátékra hivatkozva ismeretlenek a Magyar Posta Zrt. nevében. Az utóbbi hetekben azonban gyakori az is, hogy csomag érkezését jelzik és annak árát kérik.

Sokszor ezek az adathalász átverések emailen érkeznek, böngészés közben felugró ablakban vagy sms-ben kérik el ügyfeleink személyes adatait, bankkártyaszámot, esetleg pin-kódot vagy egyszerűen pénzt, az értesítésben pedig a Magyar Posta logóját és arculati elemeit használják. Ezeknek semmi közük a társasághoz és nem összekeverendők a most karbantartást miatt leálló szolgáltatásokkal!

HOZZÁSZÓLÁSOK