Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A megbízhatatlan klinikai teszttel gyártott gyógyszerek zömét Németországban, Angliában, Franciaországban, Finnországban, Észtországban, Belgiumban, Bulgáriában, Csehországban hozták forgalomba, de jutott belőle egyebek mellett Ausztriába is.

A magyar patikákba csak egyetlen kifogásolt szer, az Etrixenal került, amely vény nélküli, nem szteroid fájdalom- és gyulladáscsökkentő tabletta. Ennek valószínűleg felfüggesztik a forgalmazását. Ez azzal jár, hogy nem lehet majd kiadni a betegeknek az érintett gyógyszert, míg be nem bizonyosodik egyértelműen az ártalmatlansága - számolt be a lap.

Nem ez az első eset, hogy az indiai gyógyszerpróbákat kritika éri. Két évvel ezelőtt mintegy 50 generikus hatóanyag 700 készítményének forgalmazását függesztették fel az EU tagállamaiban, mert feltételezhető volt, hogy manipulálták az engedélyezésük alapjául szolgáló klinikai vizsgálatok eredményeit.

Az indiai cégeket ért bírálatok miatt számos nagy gyógyszergyártó cég az elmúlt három évben visszahozta a generikus szerek tesztjeit az USA-ba vagy Európában - tudta meg a Reuters szakértőktől és iparági vezetőktől.

(Képünk illusztráció.)