Magyar dohánygyáros szállt be a Napi Gazdaságba

Június 11-én Sánta Jánoshoz, a Continental Dohányipari Csoport elnökéhez került a kormányközeli Napi Gazdaság Kiadó Kft. 49 százaléka - értesült a Válasz.hu.
Napi.hu, 2015. június 24. szerda, 13:19
Fotó: Napi.hu

A portál szerint Magyar Nemzet éléről távozott, majd a Napi Gazdaságot megvásárló Liszkay Gábor június 11-én úgy döntött: eladja a Napi Gazdaság kiadójának 49 százaléknyi, 69,76 millió forint névértékű üzletrészét egy magánszemélynek, aki nem más, mint Sánta János, a Continental dohányipari csoport elnöke.

A Sánta-féle hódmezővásárhelyi érdekeltséget a trafiktörvény közreműködőjeként, illetve a most "versenytelenített" dohány-nagykereskedelem nyertes vállalataként ismerhette meg a nyilvánosság - írta a Válasz.hu.

Az úgy érdekességét fokozza az a hétfői hír, miszerint márciustól felügyelőbizottsági tag lett a Századvég vezető elemzője, Habony Árpád angliai cégének ügyvezetője, Lánczi Tamás annál a BAT Kft.-nél, amely nyilvános pályázat nélkül megkapta a dohány-nagykereskedelem monopóliumát a hódmezővásárhelyi Tabán Trafikkal együtt. (A Tabán Trafik a Continental cégcsoport tagja.)

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

hunorti, 2015.06.24 16:25

jó hír .....erősödik a jobboldal .....
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html